Skoky na trampolíne opäť v kurze

Klub Trampolíny Košice pod vedením Miroslava Parnaia svojou aktivitou prinavracajú túto gymnastickú disciplínu opäť pod krídla SGF. Po dlhšej pauze, kedy nebola vyvíjaná žiadna aktivita v skokoch na trampolíne sa začína črtať na lepšie časy. V Košiciach sa formuje skupina pretekárov, ktorí zbierajú prvé skúsenosti na súťažiach najmä v susedných Čechách, klub si vybudoval kvalitné tréningové podmienky na ZŠ Lechkého v Košiciach s molitanovými jamami a súťažnou trampolínou. 

Aby sme však neostali len v Košiciach, ale pomohli rozšíreniu skokov na trampolíne v celej SR, SGF, sekcia gymnastiky pre všetkých, v sobotu 13.11. zorganizovala v spolupráci s už spomínaným klubom Trampolíny Košice na ZŠ Lechkého seminár zameraný na techniku a metodiku nácviku základných skokov až po saltové rotácie. Prednášateľom bol renomovaný tréner z Liberca Miroslav Patrman, demoštrátorom Pavel Věchet, zverenec trénera Patrmana, ktorý sa už o týždeň predstaví na celosvetovej súťaži vekových skupín v Baku.  Nezaostal ani domáci klub a v pozícii demonštrátorky sa nám predviedla mladá pretekárka Tamara Ustohalová.

18 trénerov z celého Slovenska malo možnosť vypočuť si cenné rady a metodické postupy pri základných skokoch, ale aj špecifické detaily pri najnáročnejších skokoch ako sú dvojité saltá s viacnásobnými obratmi a trojité salto v Pavlovom podaní bol určite zážitok pre všetkých účastníkov. 
V krátkej prestávke mali možnosť vyskúšať si profesionálnu trampolínu aj účastníci, ktorí predviedli, že sú šikovní a majú obrovský potenciál. 
Veľmi nás potešila návšteva námestníčky primátora mesta Košice Lucie Gurbaľovej, ktorá svojim záujmom potvrdila podporu mesta pre klub aj skoky na trampolíne. 

Foto: Petr Lazar


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu