SGF OCENILA NAJÚSPEŠNEJŠÍCH ŠPORTOVCOV UPLYNULÉHO ROKA

OCEŇOVANIE NAJÚSPEŠNEJŠÍCH GYMNASTOV ROKA 2022

V Olympijskom a športovom múzeu v Bratislave sa uskutočnilo oceňovanie najúspešnejších športovcov Slovenskej gymnastickej federácie za rok 2022.

Medzi športovými gymnastkami v kategórii senioriek bola opäť ocenená Barbora Mokošová, kategóriu mužov vyhral Matej Nemčovič.

Medzi športovými gymnastami boli ocenení aj najúspešnejší juniori, Lucia Dobrocká a Oliver Kasala, ktorí mali vďaka svojim výsledkom na EYOFe 2022 a Lucia aj na Majstrovstvách Európy v Mníchove úspešný športový rok. K trojici ocenených v kategóriách športových gymnastov a gymnastiek sa pripojili talentovaní žiaci Nela Ostrihoňová a Sebastian Stračina.

Medzi modernými gymnastkami bola ocenená Michaela Žatková, účastníčka seniorských Majstrovstiev sveta a Európy.

Olympijské športy doplnili skokanky na trampolíne. Tamara Ustohalová (seniorka) a Kristína Kusnyírová (žiačka) boli ocenené v kategórii Objav roka. Ich tréner, Miroslav Parnai, ktorý obnovil tradíciu skokov na trampolíne na Slovensku, sa stal laureátom Ceny za rozvoj gymnastiky.

Oceňovaných doplnili pretekárky športového aerobiku. Seniorka Alena Učňová, ktorá tento rok dosiahla výrazný športový úspech (12. miesto na Majstrovstvách sveta) vyhrala vo svojej kategórii, ocenenou juniorkou bola Tajana Solárová, medzi žiačkami Nelly Osvaldová.

Ďakujeme aj osobným trénerov všetkých ocenených: Kataríne Krekáňovej, Dominike Seleckej, Martinovi Zvalovi, Oľge Kyselovičovej, Natálii Solárovej, Karin Danielovej, Anite Lamošovej.

Všetkým oceneným športovcom aj ich trénerom srdečne blahoželáme!

Záznam z oceňovania si môžete pozrieť na YOUTUBE kanáli SGF.

Kompletný zoznam ocenených nájdete TU



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu