SEMINÁR GYMNASTIKY PRE VŠETKÝCH VO VYSOKÝCH TATRÁCH

Uplynulý víkend sa v tatranskom hoteli Hutník uskutočnil seminár pre všetkých trénerov a nadšencov Gymnastiky pre všetkých. V krásnom vysokohorskom prostredí ich čakal nabitý interaktívny program v ktorom sa striedali teoretické prednášky s praktickými cvičeniami a ukážkami. 

Už v piatok popoludní začal seminár zhodnotením činnosti sekcie Gymnastiky pre všetkých v uplynulom roku a následne sa rozprúdila diskusia všetkých účastníkov až do neskorého večera. 

Sobotný nabitý program odštartoval príhovor prezidentky SGF, Moniky Šiškovej a plán sekcie Gymnastiky pre všetkých predstavila jej predsedníčka Laura Koštialová.

Martin Sák (bývalý gymnasta a akrobat, ktorý sa počas pandémie covidu vrátil na Slovensko z pôsobenia v Cirque du Soleil) predviedol nácviky skupinovej akrobacie. Z aerobiku si odskočila Petra Tomková odprezentovať význam natˇahovacích a uvoľňovacích cvičení v tréningovom procese a využite aerobikových krokov choreografiách gymnastických športov. Klaudia Zusková prednášala o dôležitej téme medzi mladými športovcami a to je "motivácia v športovom tréningu".

Nedeľný prgram začal Marcel Čurgali z UPJŠ v Košiciach, ktorý prednášal o výžive v športe. Neskôr si účastníci vyskúšali akrobaciu pod vedením Michala Barbiera. Zasvätil účastníkov do tajov kalisteniky - cvičenia s vlastnou váhou a predviedol stojky inak, ako sú gymnasti zvyknutí. 

Účastníci podľa ich vlastných slov hodnotili seminár ako odborne veľmi kvalitný s pestrým a prínosným programom. 

Za organizáciu ďakujeme sekcii Gymnastiky pre všetkých, jej predseníčke Laure Koštialovej, ale predovšetkým koordinátorke sekcie Majke Andrejkovičovej, ktorá mala celú organizáciu podujatia "pod palcom"!

Viac fotografií a videí nájdete na facebookovej stránke SGF

Ďakujeme všetkým za účasť a tešíme sa o rok na ďalší seminár GpV!


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu