Sedem-víkendový maratón MG

Zatiaľ, čo reprezentantky MG chvíľku regenerujú po ME a trénujú pod dohľadom svojich osobných tréneriek v materských kluboch ich mladšie kolegyne sú takmer na konci sedem víkendového maratónu zrazov a kontrolných pretekov. 

  • RV1 zrazy: 23.5., 30.5., 4.6., 5.6., 13.6.
  • RV2 zrazy: 22.5., 23.5., 30.5., 5.6., 13.6.
  • Kontrolné preteky: Modergym Cup 18.-19.6., O pohárik Bratislavy 26.-27.6., Danubia Cup 3.-4.7. - komplexné hodnotenie KP k dispozícii po ukončení ich série
  • Realizačný tím zrazov: Rohlíčková S., Sukhomlinová T. Motolíková I., Selecká L., Krajčovičová S., Volková U., Sakal A.
  • Organizačné tímy KP: ŠK ŠOG Nitra, TJ Sokol Bratislava, KMG Danubia Bratislava

 

Účasť na zrazoch a výsledky na kontrolných pretekoch svedčia o fakte, že nám nechýba nadšenie a chuť do práce ale ťah do kvality a to najmä pri prechode do juniorských a seniorských kategórií. Vďačíme zato nielen zatvoreným telocvičniam počas pandémie ale aj dlhodobo nepriaznivým podmienkam pre MG na Slovensku. V prvom rade nám oproti konkurencii chýbajú profesionálne telocvične a desiatky profesionálnych trénerov z povolania sídliacich v kluboch naprieč krajinou. V druhom rade je to starý známy trojuholník: talentovaný športovec pracujúci nad rámec tréningových hodín - rodinné zázemie a podpora - motivácia.

Čaká nás spoločne ešte kopec práce na systéme, na motivácii klubov a trénerov produkovať gymnastky na úrovni reprezentácie nad rámec komerčnosti, na motivácii gymnastiek pracovať na úrovni reprezentácie ale verím, že aj vďaka zriadeniu nášho prvého Centra gymnastických športov v Malinove, zriadeného prioritne pre potreby modernej gymnastiky, ktoré, hoci nás lusknutím prsta nezachráni, tak predstavuje výborný začiatok!! Priestor na tréning s možnosťou zriadenia 3 gymnastických plôch na certifikovaných kobercoch a odpruženej podlahe, so zrkadlovou stenou s baletnými tyčami, s možnosťou usporiadania pretekov s kapacitou 400 osôb a s možnosťou ubytovania a stravovania využíva niekoľko desiatok gymnastiek počas reprezentačných sústredení a zrazov SGF (20-25 dní sústredení mesačne) a počas klubových tréningov. Ďakujeme klubom Aurora International, TJ Sokol Bratislava, ŠK Juventa Bratislava, TJ Rapid Bratislava, TJ Slávia STU Bratislava, TJ Slovan Bratislava za to, že sa tešia z týchto nových priestorov, ktoré využívajú na tréning a za ktorých existenciu pre slovenskú MG denne krvopotne bojujeme. 


TERMÍNY NA LETNÉ SÚSTREDENIA V CGŠ V MALINOVE SÚ STÁLE K DISPOZÍCII. V prípade záujmu nás kontaktujte na ruscinova@sgf.sk. 
 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu