SÁRA A BARBORA VO FINÁLE FIG CHALLENGE WORLD CUP

V maďarskom meste Sobathely sa cez víkend uskutočnili preteky svetového pohára v športovej gymnastike žien a mužov. 

Slovensko reprezentovali Barbora Mokošová, Sára Surmanová a Matej Nemčovič. V piatkovej kvalifikáci skončil Matej Nemčovič na 14. mieste na kruhoch aj na bradlách. Na ostatných náradiach neštartoval. Obe dievčatá sa prebojovali, každá na jednom náradí do sobotného a nedeľného finále. 

Sára Surmanová štartovala v kvalifikácii na preskoku, kde obsadila 8. miesto. Na kladine, obsadila konečné 13. miesto so ziskom 11,400 bodu. Na bradlách, skončila na 14. mieste s 11,266 bodu. 

Vo finále bodovala Sára opäť na 8. mieste mieste keď za svoje skoky získala spolu 12,133 bodu. 

Barbora Mokošová štartovala v kvalifikácii na kladine a na bradlách. 

Na bradlách skončila v piatok na deviatom mieste za 12,333 bodu, na pozícii prvej náhradníčky. Čo je však podľa vyjadrenia jej trénera, Martina Zvala úspech, nakoľko cvičila zjednodušenú zostavu po hrozivo vyzerajúcom páde na MSR v Trnave. Napriek tomu dokázala zacvičiť bez zaváhaní a získala potrebnú psychickú silu do ďalšieho cvičenia na bradlách.

Na sobotné finále na kladine nastupovala Barbora z tretieho miesta, keď v kvalifikácii dostala 12,533 bodu. Nakoniec skončila v kvalitnej konkurencii na 6. mieste s 12,300 bodu.

„Pre Barborku to bol veľmi dôležitý súťažný víkend. Po vážnom páde v Trnave na MSR sa vrátila do súťažného kolotoča a opäť sa dostáva do formy, čo je pre nás veľmi povzbudivé,“ tréner Martin Zvalo.  

Pre našich pretekárov to bol úspešný víkend, ďakujeme im za reprezentáciu a blahoželáme najmä k účastiam vo finále!

 

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu