POHÁR FEDERÁCIÍ V ŠPORTOVOM AEROBIKU 2022

Prinášame vám aj celkové výsledky Pohára federácií v športovom aerobiku 2022.

Cez víkend sa uskutočnilo záverečné kolo súťaží, ktoré spájajú české a slovenské kluby športového aerobiku. Počas 4 kôl sa predstavilo vyše 230 pretekárok a pretekárov iba v individuálnych súťažných kategóriách, ktoré športový aerobik ponúka. Mnohé pretekárky sa predstavili aj v kategóriách trojíc, pätíc, či skupín. Do poradia v súťaži o Pohár federácií sa pretekárom započítavajú tri najlepšie výsledky zo 4 možných účastí na pretekoch.

Pretekárky slovenských klubov vyhrali v 8 kategóriách. Najpočetnejšou kategóriou bola kategória AG IW, kde v 4 kolách súťažilo až 75 pretekárok. Celkové prvenstvo odnáša Nelly Osvaldová z VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava.

Medzi juniorkami (kat. JR IW) štartovalo 35 pretekárok a opäť sa víťazkou stala naša preteárka, Simona Sivá z Inter aerobik Bratislava.

Medzi seniorkami podala tradične dobré výkony Alena Učňová, ktorá zvíťazila v Pohári federácií. Slovenskú hegemóniu v tejto kategórii doplnili druhým miestom Lucia Kanožayová (obe VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava) a tretím miestom Kristína Puterková (Inter Aerobik Bratislava)

Výsledky slovenských pretekárok:

Všetkým pretekárkam aj ich trénerkám srdečne blahoželáme k výsledkom a ďakujeme za výbornú reprezentáciu!

KOMPLETNÉ VÝSLEDKY POHÁRA FEDERÁCIÍ 2022

 

Foto: PNP Media - Patrik Nemeš

 

 

 

 

 

 

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu