Víťazstvo Mokošovej na Svetovom pohári v Koperi

Aktualizované 4.9.2021

Barbora MOKOŠOVÁ dnes v slovinskom Koperi vo finále Svetového pohára na bradlách so známkou 13,650 obsadila 1.MIESTO !

GRATULUJEME a ďakujeme za vzornú reprezentáciu SR 

Na stupňoch víťazov vo finále na bradlách  stáli:

1. MOKOŠOVÁ Barbora - SVK - 13,650

2. SZEKELY Zoja - HUN - 13,350

3. HRIBAR Lucija - SLO - 12,900

I napriek tomu, že Barbora Mokošová má vrchol súťažnej sezóny za sebou, svoju výkonnosť si aj po OH udržiava, o čom svedčí jej výborné umiestnenie na tohtoročnom FIG World Challenge Cup v Koperi, kde obhájila svoje umiestnenie z roku 2018. Presne o týždeň ju čaká už štart na domácej pôde, predstaví sa na GYM FESTIVALE - Medzinárodných majstrovstvách Slovenska v Trnave. Toto významné podujatie je zaradené v kalendári Medzinárodnej gymnastickej federácie (FIG), vstup na podujatie bude umožnený aj divákom, tak neváhajte a prídite podporiť našu najúspešnejšiu športovkyňu aj osobne! Všetky informácie o Gym Festivale sú zverejnené na mikrostránke  SGF  

výsledky z finálových súťaží 1. dňa 

 

AKTUALIZOVANÉ 3.9.2021

Barbora Mokošová má za sebou kvalifikáciu na Svetovom pohári v Koperi. Výborný výsledok predviedla na bradlách, kde so známkou 13,500 si zabezpečila postup do sobotňajšieho finále z 1. miesta. Na kladine jej zostava nevyšla podľa predstáv, o lepšie umiestnenie ju obral pád a nižšia výsledná známka - 11,800 jej stačila na konečné 16. miesto. Na prostných dnes neštartovala, s trénerom nechceli riskovať zranenie, nakoľko zdravotne nie je úplne v poriadku a o týždeň ju čaká štart na Gym Festivale v Trnave, kde by chcela pretekať celý viacboj. 

kompletné výsledky z kvalifikácie

1.9.2021  Naša najúspešnejšia pretekárka Barbora Mokošová má síce vrchol súťažnej sezóny už za sebou, no i napriek tomu sa pre ňu ešte nekončí. Má pred sebou jej druhú časť, v ktorej opäť bude bojovať o čo najlepšie umiestnenia či už v zahraničí, alebo v domácom prostredí. Jej pretekárska sezóna vyvrcholí  účasťou na októbrových Majstrovstvách sveta v Japonsku. 

Už od štvrtku, 2.septembra ju čaká štart na FIG World Challenge Cup v slovinskom Koperi, kde v Arene Bonifika okrem preskoku bude štartovať na všetkých troch náradiach. Konkurencia prihlásených pretekárov je veľká, prihlásených je takmer 200 gymnastov a gymnastiek z 25 národných federácií.

Program FIG World Challenge Cup:
2.9.2021    15,00 – 19,00        Kvalifikácia muži, ženy 1.časť 
3.9.2021    15,00 – 19,00        Kvalifikácia muži, ženy 2.časť
4.9.2021    15,00 – 17,30        Finále na náradí  muži, ženy 1. časť
5.9.2021    15,00 – 17,30        Finále na náradí  muži, ženy 2. časť

Web organizátora 
Prostredníctvom webu organizátora bude vysielaný livestream, kde budete môcť sledovať priebeh súťaží. 

S Barborou do dejiska Challenge Cupu vycestoval je osobný tréner Martin Zvalo a medzinárodná rozhodkyňa Soňa Kremnická.

Nasledujúci víkend 11. – 12.septembra ju čaká štart na domácej pôde, kde bude pretekať v Trnave na medzinárodných majstrovstvách Slovenska -  Gym Festivale 2021. Preteky budú organizované aj pre divákov, tak si nenechajte ujsť príležitosť a prídite povzbudiť Barborku v domácom prostredí. 
 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu