MICHAELA ŽATKOVÁ OBSADILA 49. MIESTO NA MAJSTROVSTVÁCH SVETA 2022

16. ročná Michaela Žatková, členka TJ Sokol Bratislava I. Vinohrady vybojovala v bulharskej Sofii celkové 49. miesto v kvalifikácii viacboja so ziskom 76,900 bodu. Najvyššiu známku získala za zostavu s kuželami 26,450 bodu.

Do sobotného finále viacboja jednotlivkýň postúpilo 18 najlepších gymnastiek na čele so Sofiu Raffaeli.

Trénerka Dominika Selecká: "Prvý súťažný deň sme súťažili v druhej skupine s loptou a obručou. Organizačné nedodržanie časového rozpisu a rozpisu prípravy gymnastiek, nám nedopomohlo k želanému výsledku. Samozrejme s uvedenými ťažkosťami sa museli popasovať aj ostatné gymnastky. V zostave s loptou sa Miška nevyhla pádu náčinia pri základnej manipulácii, taktiež sme sa nevyhla chybám najmä v AD obtiažnosti, čo sa prejavilo na celkovej výslednej známke. Miška ale zabojovala a dokončila zostavu bez väčších chýb. Pred zostavou s obručou sa už naplno prejavovali bolesti chrbta, museli sme upraviť zostavu a tým pádom ponížiť náročnost. Cez to všetko sme sa ale Miška nevyhla dalším chybám a za obruč získala najnižšie hodnotenie.

Druhý deň nastupovala Miška na stuhu hneď druhá v poradí. Ranné vstávanie však stálo za to a súťažili sme presne v daný čas. Zostavu so stuhou zacvičili bez väčšieho zaváhania a otvorila tak druhý súťažný deň podľa predstáv. V zostave s kuželami sme v niektorých obtiažnostich ponížili náročnosť, avšak zašla ju bez väčších chýb a získala za ňu najlepšie hodnotenie aj umiestnenie.

Celkovo hodnotím Miškinu účasť na majstrovstvách sveta ako cennú skúsenosť. Vieme na ktorých stránkach popracovať, najmä na čistote predvedenia, technike náčinia ale aj obtiažnostiach tela. Teraz začneme hlavne s regeneráciou, aby sa bolesti chrbta zmiernili. Ostávame motivované do práce a veríme, že výsledky sa budú už len zlepšovať."

Michaela Žatková: "V prvom rade by som sa chcela poďakovať Slovenskej gymnastickej federácii za možnosť sa zúčastniť Majstrovstiev sveta. Aj keď boli chyby, súťaž som si užila a načerpala nové skúsenosti. S trénerkou sa budeme snažiť chyby odstrániť, aby každou súťažou to bolo lepšie a lepšie."

Majsterkou sveta sa vo finále stala Sofia Raffaeli z Talianska, ktorá získala celkovo 133,250 bodu.

Všetky výsledky nájdete na stránke podujatia: FIG

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu