ME 2023 - VÝSLEDKY KVALIFIKÁCIE MUŽOV

Na 10. Majstrovstvách Európy v športovej gymnastike postavilo Slovensko po dlhom čase mužské družstvo. 

Stále ešte chlapci, pod vedením trénera Martina Zvala absolvovali kvalifikačnú súťaž bez azváhaní a väčších chýb. Zacvičili sebavedome svoje maximum. 

"Urobili sme veľký kus práce. Družstvo dnes odvcičilo podľa očakávaní. Je to mladý tím, 17, 18 roční chlapci, najstarší má 23 (V. Otreshko). Majú všetko pred sebou. Ako tím fungovali výborne, tak ako fungujú v Bratislave. Vedia sa navzájom namotivovať a pomáhať si. Zaslúžia si všetci pochvalu. Bodové hodnotenie mali dnes na úrovni osobných výkonov. Urobili dobrú prácu, u mužov je obrovská konkurencia. Okrem chýb Kasalu a Vidricka na koni, všetky ostatné zostavy zacvičili bez zaváhania," zhodnotil výkony Martin Zvalo.  

Rozhodca Ľuboš Rupčík (rozhodoval E3 na koni s držadlami): "Úroveň je veľmi vysoká, boli aj prekvapenia, lebo aj najlepší pretekári kazili a zároveň iní prekvapili nečakanými výkonmi. Napríklad český pretekár Radomír Slíž, ktorí sa dostal do finále na koni, ale aj Albánec Petrov, ktorýtiež bude bojovať na koni o medailu. Musíme byť spokojní s tým, čo naši chlapci predviedli. Škoda nezdarov na koni, ostatné zostavy som nemal priestor sledovať. Škoda, že Matej Nemčovič neurobil o bod viac, čo by ho posunulo možno bližšie k účasti na Majstrovstvách sveta 2023."

Rozhodca Tibor Bohňa (rozhodoval na čiare na prostných): "Na akrobacii sa tiež kazilo. Bolo dosť veľa hrubých chýb. Z našich pretekárov škoda pádu Otreshka, ale inak ostatní naši gymnasti zacvičili svoj štandard."

Najlepšie z našich pretekárov skončil Matej Nemčovič - 63. miesto - 74,465 bodu

Oliver Kasala - 65. miesto - 74,369 bodu (bradlá 33. miesto zo 117 klasifikovaných - 13,566 bodu)

Volodymyr Otreshko - 68. miesto - 73,765 bodu (na koni 31. miesto zo 131 klasifikovaných - 13,200 bodu)

Peter Vidricko - 77. miesto - 63,698 bodu

V tímovej súťaži si zapíšeme 26. miesto, spolu 222,728 bodu. Na prvom mieste sa umiestnili Taliani so 249,526 bodu. 

KOMPLETNÉ VÝSLEDKY

Blahoželáme chlapcom k výkonu, ďakujeme za reprezentáciu a veríme, že aj tento šampionát bude pre nich motiváciou do ďalšieho tréningu a neustáleho zlepšovania sa!

Foto: Filippo Tomasi

 

 

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu