Majstrovstvá Sveta v športovom aerobiku 16. - 18.06.2022, Portugalsko

V severozápadnom Portugalskom meste Guimaraes, ktoré je kolískou portugalského národa, vrcholia prípravy na najväčšie tohtoročné podujatie Majstrovstvá Sveta v športovom aerobiku.


Slovensko budú reprezentovať naša pretekárky, ktoré si svoju účasť vybojovali na predchádzajúci pretekoch a splnili si tak nominačné kritéria.
Reprezentantky Slovenska sa predstavia v 3 súťažných kategóriách IW – jednotlivkyne, TR – trojica a GROUP – pätica.

Naše najväčšia nádej je v kategórií IW  - Alenka Učňová z klubu VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava.
V TR sa predstavia pretekárky – Marcela Brestovská, Martina Brestovská a Lucia Kanožayová všetky z klubu VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava.
GR je zložená z pretekárok – Lujza Achimská, Kristína Puterková obe z klubu Inter Aerobic Bratislava, Diana Molnárová z klubu TJ Slávia PU Prešov, Marcela Brestovská, Martina Brestovská obe z klubu VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava.

O dosiahnutie čo najlepších výkonov pretekáro k sa počas majstrovstiev sveta budú starať trénerky Anita Lamošová a Petra Tomková.

V pozícií rozhodcu bude Slovensko reprezentovať naša FIG  medzinárodná rozhodkyňa Oľga Kyselovičová

Súčasťou výpravy je fyzioterapeut Zdeňek Ďuriš, ktorý sa o pretekárky postará z fyzioterapeutickej starostlivosti.


V pondelok 13.06.2022 v dopoludňajších hodinách výprava odlieta do dejiska diania MS. Po prílete výpravu čaká akreditácia po ktorej sa pôjde ubytovať. 

Pódiové tréningy sú na programe v utorok a stredu, pre súťažnú disciplínu GR je tréning vo štvrtok doobeda.
 

Kvalifikácia začína vo štvrtok 16.06.2022 a ako prvé sa predstaví seniorské TR o 16:45 miestneho času, po nich o 17:32 miestneho času so svojou zostavou nasleduje naša jednotka seniorka IW – Alenka Učňová.

Seniorská GR sa v kvalifikácií predstaví v piatok 17.06.2022 o 15:39 miestneho času.

Počas MS vám budeme prinášať aktuálne informácie z miesta diania MS.


 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu