MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA ŽIAČOK 2022 - KATEGÓRIE "A"

Majsterkou Slovenska sa medzi staršími žiačkami v kategórii "A" stala Nela Ostrihoňová z KGŠ Detva. V štvorboji získala 48,733 bodu. 

Na stupňoch víťazov jej sekundovali jej tímové kolegyne na 2. mieste Lucia Piliarová a Lilly Murínová na 3. mieste.

Kategóriu starších žiačok doplnili pretekárky z klubu Slávia Gymnastické centrum Bratislava:

4. miesto - Ema Šimášková

5. miesto - Lada Drobná

6. miesto - Sára Urbanovičová

V kategórii mladších žiačok štartovala jedna pretekárka, Alica Kanisová z XBS Šamorín. Za svoje zostavy v štvorboji získala spolu 44,417 bodu.

V kategórii najmladších žiačok sa na 1. mieste umiestnila Alžbeta Uhráková (45,033 bodu) z GK Nové Zámky pred svojimi tímovými kolegyňami: Chloe Voros na 2. mieste a Lizou Zubach na 3. mieste.

"Veľmi málo detí sme dnes videli v súťaži "A" kategórií. Možno si každý povie, že kvôli vysokej obtiažnosti prvkov. Ale ak chceme mať ďalšie pretekárky, ako Lucia Dobrocká, musia mať dievčatá tak obtiažne zostavy, ako máme teraz pre žiačky stanovené. To je cesta, aby sme v seniorských kategóriách mali východzie známky obtiažnosti napr. na bradlách nie 2,5 bodu, ale 4 body," zhodnodila výkony dievčat predseníčka Komisie športovej gymnastiky žien, Katarína Krekáňová. 

"Som veľmi rada, že sa kategória starších žiačok rozrástla o pretekárky z Bratislavy, ale dúfam, že v ďalších rokoch sa tieto kategórie rozrastú ešte o 5-6 pretekárok. Regionálne centrá talentovanej mládeže by mali mať svoje zastúpenie v "A" kategóriách, ale dnes tu majú zastúpenie iba Regionálne centrum z Detvy a z Nových Zámkov," dodala trénerka Krekáňová, ktorá pôsobí práve v KGŠ Detva.

V sobotu pokračujú preteky Majstrovstiev Slovenska súťažami v "B" kategóriách. 

VÝSLEDKY

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu