MAJSTROVSTVÁ EURÓPY V MODERNEJ GYMNASTIKE 2023

Na 39. Majstrovstvách Európy v modernej gymnastike sa darilo našej spoločnej skladbe junioriek, ale predstavili sa aj seniorky, jednotlivkyne. 

Michaela Žatková, Nina Dzurošková cvičili viacboj, Tereza Šaranová sa predstavila iba v jednej zostave. Celkovo ako družstvo zacvičili 8 zostáv a bojovali o miestenky na Majstrovstvá sveta vo Valencii, pričom svojimi vystúpeniami a výsledkami zabezpečili jednu miestenku na majstrovstvá sveta.

Celkovo skončila Michaela Žatková na 41. mieste, pri započítaní troch najlepších výsledkov.

Nina Dzurošková obsadila vo viacboji 59. miesto. 

Michaela Žatková a Nina Dzurošková cvičili prvý deň seniorských súťaží s obručou a loptou. 

Michaela obsadila v zostave s obručou 40. miesto (25,750 bodu) v zostave s loptou 47. miesto (25,100 bodu). Nina skončila v zostave s obručou na 55. mieste (24,100 bodu), v zostave s loptou po zrážke za výmenu náčinia skončila na mieste 59. mieste (23,800 bodu).

Druhý kvalifikačný deň sa predstavili všetky naše pretekárky. 

Michaela Žatková získala za zostavu s kuželami 25,150 bodu a 35. miesto, čo je aj najlepším umiestnením našich senioriek na ME. So stuhou skončila na 43. mieste so ziskom 23,650 bodu.

Nina Dzurošková sa predstavila v zostave s kuželami, obsadila 67. miesto (21,550 bodu).

Tereza Šaranová si vyskúšala vstup do seniorskej kategórie na veľkom podujatí jednou zostavou, v Baku cvičila so stuhou, obsadila 37. miesto (24,300 bodu).

Všetkým pretekárkam blahoželáme k výsledkom a ďakujeme za reprezentáciu!

Správa vedúcej výpravy

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu