KONTROLNÝ ZRAZ ÚSEKU ŠPORTOVEJ GYMNASTIKY ŽIEN

Po skončení Memoriálu manželov Žifčákovcov sa v gymnastickej telocvični v Detve konal kontrolný zraz pretekárok úseku športovej gymnastiky žien. Zúčastnilo sa ho 7 gymnastiek z KŠG Detva, KGŠ Slávia Trnava a ŠK UMB Banská Bystrica pod vedením trénerky Kataríny Krekáňovej a trénerov Stanislava Kútika a Nikolaya Gryadovkina. Baletnú prípravu mala na starosti Marína Guľt. Dôležitým prvkom bola prítomnosť špičkového gymnastického trénera Igora Cherepova, ktorý momentálne pôsobí vo Fínsku. 

Hlavným cieľom a obsahom sústredenia bol nácvik, výučba a zdokonaľovanie zložitých cvičebných tvarov na bradlách a prostných. "Pán tréner Igor Cherepov je špecialista na bradlá, preto veľká časť tréningových jednotiek patrila práve tejto disciplíne," píše vo svojej správe Katarína Krekáňová. 

Tieto 4 dni sústredenia nám nastavili zrkadlo a ukázali smer, akým sa posúva takpovediac celá Európa i svet. Systém, ktorý nám ukázal p. Cherepov, naliehavo vyzýva k potrebným zmenám či už v zaraďovaní pretekárok do úsekov, k postom na pozíciách vedúcich trénerov a ku komplexnej analýze krátkodobej i dlhodobej prípravy reprezentácie a mládeže. 

Ako povedal tréner Cherepov, cesta k úspechu v športovej gymnastike je len jedna a to v precízne naplánovanej dlhodobej príprave šitej na daný systém a v erudovanosti trénerov od najmladších gymnastiek až po tie najstaršie. Dúfame, že vedomosti získané na sústredení motivujú všetkých zúčastnených (gymnastky aj trénerov) a dodajú veľa energie a sily do ďalšej práce. 

HODNOTIACA SPRÁVA

 

 

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu