KONTROLNÝ TRÉNING MODERNÝCH GYMNASTIEK V BRNE

V Brne sa 5.2.2023 konalo stretnutie českých a slovenských reprezentantiek v modernej gymnastike na kontrolnom tréningu. 

Jednotlivkyne seniorky, juniorky a juniorská spoločná skladba si zmerala sily so svojimi českými kolegyňami. Na pôde SK MG Tart Brno si gymnastky overili aktuálnu výkonnosť. Trénerky a rozhodkyne mali možnosť vzájomnej konzulácie a veríme, že stretnutie bolo prínosom pre obe strany. 

Medzi juniorkami bola jednoznačnou favoritkou Xénia Benkovitsová, ktorá vyhrala v štvorboji spomedzi siedmich pretekárok. Prvé miesto získala v obruči, lopte a stuhe. V kuželiach si zapíše 3. miesto. Xénia bola jedinou slovenskou juniorkou, okrem nej štartovalo 6 českých pretekárok. 

Medzi seniorkami sa predstavili 3 slovenské pretekárky: Michaela Žatková, Nina Dzurošková a Tereza Šaranová. 

Michaela Žatková získala 1. miesto v štvorboji, v kuželiach aj v zostave so stuhou, 2. miesto za zostavu s obručou a 4. miesto za zostavu s loptou. 

Nina Dzurošková obsadila 5. miesto v štvorboji, 3. miesto - obruč, 6. miesto -  lopta, 4. miesto - kužele, 8. miesto - stuha.

Tereza Šaranová štartovala len v trojboji. 3. miesto - lopta, 6. miesto - kužele, 4. miesto - stuha.

Predviedli sa aj spoločné skladby junioriek v zostavách s piatimi švihadlami a piatimi loptami. Slovenky predčili českú spoločnú skladbu v oboch zostavách. 

"Juniorská spoločná skladba dnes absolvovala kontrolný tréning v Brne spolu s českou reprezentáciou. Dievčatá už smerujú svoju prípravu k prvým veľkým medzinárodným súťažiam, ktoré ich čakajú o mesiac najskôr v Nemecku a potom v Grécku. Väčšiu časť zostavy už dokázali zacvičiť bez veľkých zaváhaní, v závere oboch zostáv sa žiaľ ešte dopustili výrazných chýb. Dnešný deň bol pre nás veľmi prínosný. Vieme, na čom ďalej pracovať a veríme, že na najbližšej súťaži sa dokážeme koncentrovať až do konca zostavy. Ďakujeme aj medzinárodným rozhodkyniam za cenné pripomienky," skomentovala výkon spoločnej zostavy trénerka Martina Šagová. 

Ďakujeme Českému svazu moderní gymnastiky za zorganizovanie kontrolných pretekov a držíme palce všetkým gymnastkám na ich súťažnýchh vystúpeniach!

 

 

 

 

 

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu