KONTROLNÉ SÚSTREDENIE ŠPORTOVÝCH GYMNASTIEK

V dňoch 6. - 10.3. sa konalo v priestoroch gymnastickej telocvični Manželov Žifčákovcov v Detve druhé kontrolné sústredenie zamerané na kontrolu technickej pripravenosti väzieb a zostáv.

Zo sústredenia pripravila správu predsedníčka sekcie športovej gymnastiky žien, Katarína Krekáňová.

"Súčasťou prípravy bola aj choreografická príprava na kladine, prostných a pri baletnej tyči. Bohužiaľ opory družstva pripravujúceho sa na Majstrovstvá Európy v Turecku nemohli všetky tréningové jednotky absolvovať kompletne, nakoľko u nich pretrvávajú zranenia. Lucia Dobrocká má vyvrtnuté rameno, Sára Surmanová problémy s lakťom. Veríme, že Sára i Lucia sa rýchlo zotavia a budú čím skôr štartovať na všetkých 4 náradiach.

Pretekárka  Radka Kalamárová má dlhodobé problémy s chrbtom a po konzultácii s lekárom sa bohužiaľ nebude pripravovať na Majstrovstvá Európy.

Juniorka Adela Rosputinská sa postupne dostáva do formy a veríme, že v jarných súťažiach už bude cvičiť kompletný štvorboj. Paradoxne dievčatá, ktoré sa sústredenia zúčasnili na vlastné náklady predvádzali výborné výkony na jednotlivých náradiach."

Ďakujeme dievčatám i trénerom za odvedenú prácu a veríme, že ďalšie sústredenie bude prebiehať bez obmedzení.  

sustredenie gymnastika



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu