Juniorky so skvelým vystúpením na ME v modernej gymnastike

Koncom minulého týždňa vycestovala slovenská výprava do dejiska 37. Majstrovstiev Európy v modernej gymnastike. Zatiaľ, čo seniorský tím sa vo Varne predstaví so svojimi zostavami v silnej konkurencii v sobotu, juniorský tím má svoje vystúpenia úspešne za sebou. 

Juniorská skladba v zložení Katarína Balleková, Alexandra Komorníková, Ella Kováčová, Alexandra Mičencová, Tereza Šaranová a Michaela Žatková začala svoje pôsobenie na šampionáte v stredu 9.6.2021 zostavou s piatimi stuhami, ktorá nevyšla podľa predstáv. Prekvapenie však prišlo o hodinu neskôr, keď slovenský tím získal za zostavu s piatimi loptami vynikajúcich 30,850 bodov a v celkovom poradí sa umiestnil na skvelom 12. mieste.
Výkon juniorskej spoločnej skladby hodnotí reprezentačná trénerka Adela Dimová: „Príprava na tento šampionát bola veľmi náročná, ale zvládli sme ju. Množstvo krajín má dlhoročný, zaužívaný a funkčný systém prípravy, no my sme iba na začiatku. Za zostavu s piatimi loptami som na dievčatá pyšná a verím, že tento úspech je iba začiatkom. Verím, že nabudúce budeme konkurovať aj ďalším krajinám.“ 
Dievčatá začali skladby s piatimi stuhami a loptami trénovať minulý rok v lete pod prísnym vedením reprezentačných tréneriek Adely Dimovej, Michaely Darnadiovej a Uliany Volkovej, ktorá mala na starosti baletnú prípravu. „Vďaka intenzívnym tréningom a sústredeniam sme si vylepšili kondíciu, techniku s náčiním a obťažnosť sme dokázali zvýšiť o viac ako osem bodov. Som šťastná ako to dopadlo a teraz už budeme držať palce seniorkám.“ Povedala členka juniorskej spoločnej skladby Alexandra Mičencová.



Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu