Junior Budapest Cup Mens Artistic Gymnastics 25-26.6.2022

SEBASTIÁN STRAČINA VYBOJOVAL V BUDAPEŠTI DVE MEDAILY

7. International Junior Budapest Cup, Budapešť (HUN)

Sebastián Stračina (Slávia gymnastické centrum Bratislava) si vo finále medzinárodnej súťaže v Maďarsku vybojoval 2. miesto na koni a 3. miesto na bradlách! Po desiatom mieste vo viacboji získal okrem medailí z cvičení na koni a na bradlách aj 5. miesto na kruhoch aj hrazde. Vo finále prostných skončil na 6. mieste.

Vo vekovej skupine II.AG skončil Peter Kremnický (ŠK UMB Banská Bystrica) vo viacboji na 20. mieste. Pekné umiestnenie si v kvalifikácii vybojoval na koni, 3. miesto s počtom 11,900b. Avšak vo finále ho bohužiaľ nezopakoval a skončil na 8. mieste (10,750b).

V rovnakej skupine sa Sebastián Samson (ŠK UMB Banská Bystrica) umiestnil na 19. mieste vo viacboji. Do finálových súťaži sa mu nepodarilo postúpiť.

Medzi juniormi (v skupine I. AG) si Peter Vidricko (Slávia gymnastické centrum Bratislava) vybojoval 18. miesto v kvalifikácii.

Chlapcov v Budapešti sprevádzali tréneri Martin Zvalo a Andrii Krasnozhonov, rozhodoval Martin Čižmár.

Martin Zvalo výkony našich gymnastov zhodnotil:

“V Budapešti sa nám v kvalifikácii darilo striedavo. V najmladšej kategórii Sebastián Stračina zacvičil 5 náradí veľmi dobre, no svoje najsilnejšie náradie, koňa, pokazil až dvakrát. V staršej kategórií Sebastián Samson a Peter Kremnický odcvičili celý viacboj s menšími chybičkami.

Peťo Kremnický postúpil na koni s 3. známkou po veľmi dobre odcvičenej zostave. Veľká škoda, že Sebastián Samson na prostných, po výbornej zostave v poslednej rade spadol.

V juniorskej kategórii som od Petra Vydricka čakal viac. Peter je dobre pripravený, no preteky zvládol na 50 percent. Tri náradia zacvičil veľmi dobre a tri pokazil. Pred blížiacimi sa pretekmi EYOF a MEJ máme ešte veľa práce.”

Chlapcom gratulujeme k výsledkom a želáme úspešnú prípravu na EYOF 2022, ktorý sa uskutoční už o mesiac v Banskej Bystrici a tiež na Majstrovstvá Európy, ktoré budú tento rok v auguste v Mníchove.

Výsledky zo súťaže viď nižšie:

/userfiles/file/7_budapest_cup_2ag_aa.zip

____________

Kontakty pre médiá:

Darina Kubeková, darina.kubekova@gmail.com, 0908 779 374

Monika Šišková, gymnastics@sgf.sk, 0905 811 053


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu