Gym Festival Trnava už tento víkend

Už tento víkend 11. – 12. septembra 2021 bude patriť športovým gymnastkám. V Mestskej športovej hale v Trnave sa uskutoční 34. ročník Gym Festivalu. Súťažiť sa bude v 4 vekových kategóriách (staršie žiačky, kadetky, juniorky a seniorky). Pre seniorky a juniorky ide o oficiálnu súťaž schválenú Medzinárodnou gymnastickou federáciou (FIG). Podujatie je značne ovplyvnené aktuálnou pandemickou situáciou. Tohtoročných pretekov sa zúčastní nižší počet pretekárok ako zvyčajne a to konkrétne 38 zo 4 krajín (CZE, HUN, POL, SVK). Slovenských pretekárok sa v Trnave predstaví 16 zo 4 klubov (KGŠ Slávia Trnava, Slávia GC Bratislava, KŠG Detva a GK ŠK UMB Banská Bystrica).

Organizátori sa rozhodli usporiadať podujatie za prítomnosti divákov, ktorí sa budú musieť pri vstupe do MŠH preukázať jednou z troch možností (výnimku majú deti do 12 rokov).
-    Negatívny výsledok PCR testu nie starší ako 72 hodín
-    Negatívny výsledok AG testu nie starší ako 24 hodín
-    Potvrdenie o absolvovaní očkovania alebo prekonaní ochorenia Covid-19

Z domácich pretekárok sa vkladajú najväčšie nádeje do dvojnásobnej účastníčky OH a bronzovej medailistky z ME 2020 Barbory Mokošovej. „Aj keď vrchol sezóny, ktorým boli OH, už mám za sebou, ostali sme v plnom tréningovom nasadení. Po Tokiu mi spadol kameň zo srdca a teraz sa cítim naozaj skvele. Na Gym Festival sa teším, vždy mám radosť, keď môžem pretekať doma. Samozrejme chcem zacvičiť čo najlepšie, celým viacbojom chcem prejsť bez zaváhania. Čakajú nás Majstrovstva sveta v Japonsku, takže túto súťaž beriem ako dôležitú previerku.“

Na Gym Festivale sa bude pretekať v 4 súťažiach:
- 53. ročník súťaže o Pohár starobylej Trnavy (súťaž dvojčlenných družstiev žiačok a jednotlivkýň)
- Majstrovstvá Slovenska kadetiek
- Medzinárodné majstrovstvá Slovenska a Majstrovstvá Slovenska junioriek
- Medzinárodné majstrovstvá Slovenska a Majstrovstvá Slovenska senioriek 

V seniorskej a juniorskej súťaži sa bude bojovať okrem medailí vo viacboji a vo finále na jednotlivých náradiach aj o finančné ceny, ktoré venuje usporiadateľský klub – KGŠ Slávia Trnava. 

 Tradične budú v Trnave vyhlásené aj výsledky memoriálov:
- Memoriál Heleny Novákovej (najlepší výkon v kategórii senioriek a junioriek na kladine)
- Memoriál Jána Nováka (najlepší výkon v kategórii senioriek podľa rozhodnutia organizátora)
- Memoriál Vojtecha Schöna (najlepší výkon v súťaži junioriek podľa rozhodnutia organizátora)

Časový program Gym Festivalu Trnava

11. september 2021 / sobota
10.00 – 12.00         MM SR a MSR junioriek
14.00 – 14.20         Slávnostné otvorenie GYM FESTIVALU 2021
14.30 – 16.25         MM SR a MSR senioriek
18.00 – 20.00         53. ročník Pohára starobylej Trnavy, MSR kadetiek

12. September 2021 / nedeľa
09.30 –12.30          finále na náradiach seniorky a juniorky

Podujatia sa diváci môžu zúčastniť aj z pohodlia domova a to vďaka pripravovanému livestreamu, na ktorý je potrebné sa vopred zaregistrovať.

Gym Festival v Trnave je pre naše pretekárky poslednou nominačnou súťažou pred svetovým šampionátom, ktorý sa uskutoční 18.-24. októbra 2021 v Japonsku.

Tešíme sa na Vašu účasť.



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu