FIG zverejnila žrebovanie na Hry XXXII. olympiády v Tokiu

Medzinárodná gymnastická federácia v stredu, 30.6.2021 zverejnila žrebovanie na OH Tokio 2020.

Slovenská reprezentantka Barbora Mokošová je vyžrebovaná do skupiny Mix Group 1, pretekať v kvalifikácii bude 25. júla od 15,10 hod miestneho času v 3. slede, začínať bude na kladine.

V súťažiach športovej gymnastiky žien v  3. slede spoločne s Barborou Mokošovou bude pretekať aj družstvo USA, ktoré je najväčším favoritom na víťazstvo. Líderkou USA družstva  bude Simona Billes, jedna z najlepších gymnastiek histórie gymnastiky, štvornásobná víťazka OH a 14 násobná majsterka sveta.

Súťaže v športovej gymnastike mužov a žien budú prebiehať počas 11 dní a to v termíne od 24.7. do 3. augusta 2021, kedy si budú môcť nadšenci gymnastiky vychutnať majstrovstvo tých najlepších gymnastov a gymnastiek z celého sveta.

Olympijské hry v Tokiu budú prebiehať od 23. júla do 8. augusta 2021, vojdú do dejín ako prvé odložené. Pre pandémiu koronavírusového ochorenia COVID-19 ich organizácia bola posunutá o rok neskôr. Doteraz sa najväčší športový sviatok v 124-ročnej histórii neuskutočnil iba za prvej a druhej svetovej vojny. OH v rokoch 1916, 1940 a 1944 zostali ale bez náhrady.

žrebovanie_web FIG


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu