Dvakrát na stupni víťazov na Junior Budapest Cup

Dvojica juniorov Matej Nemčovič a Oliver Kasala majú úspešne za sebou ich prvý tohtoročný štart na medzinárodných pretekoch "Junior Budapest Cup", ktoré sa cez víkend konali v maďarskej Budapešti.

V súťaži štartovala silná konkurencia pretekárov z 8 gymnastických veľmoci (FRA, HUN, ROU, SLO, AUT, AZE, POL a SVK) 

V kvalifikácii viacboja obaja naši reprezentanti prešli bez zaváhania a zabezpečili si tak postup aj do finálových súťaží, ktoré sa konali nasledujúci deň. Vo viacboji Matej Nemčovič obsadil 5.miesto (73,750), Oliver Kasala 9. miesto (71,650)

Dvojica našich juniorov sa nestratila ani vo finálových súťažiach na jednotlivých náradiach.
Matej NEMČOVIČ na koni na šírku zabojoval, zvýšil svoju výslednú známku z kvalifikácie 0,45 b. a obsadil tak výborné 2.miesto. Oliver KASALA sa kvalifikoval do finále na bradlách z posledného postupového miesta so známkou 11,150b., no vo finále zacvičil zostavu výborne a so známkou 12,300 obsadil 3.miesto , čo je jeho prvým väčším úspechom na medzinárodnych pretekoch.

Vystúpenie našich reprezentantov hodnotí tréner Martin Zvalo:
"Napriek ťažkej tréningovej situácii počas Covidu chalani nezaháľali, do zostáv po MEJ v Mersine 2020 popridávali nové prvky, obaja si vylepšili viacbojárske súčty i výsledné známky na viacerých náradiach, s ich vystúpením som maximálne spokojný". 

Vo finálových súťažiach Matej Nemčovič pretekal ešte na prostných, bradlách a hrazde, kde obsadil zhodne 6.miesto.
Oliver Kasala sa okrem bradiel predstavil aj na koni -7.miesto a na kruhoch - 6.miesto.

Našim reprezentantom a trénerovi blahoželáme k dosiahnutým výsledkom.

Výsledky kvalifikácie

Výsledky finále

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu