DIEVČATÁ ÚSPEŠNE ABSOLVOVALI PÓDIOVÝ TRÉNING NA ME V MNÍCHOVE

Seniorské aj juniorské družstvo úspešne absolvovalo pódiové tréningy v Olympia halle v Mníchove a všetky dievčatá sú pripravené zabojovať v kvalifikácii (jednotlivkýň a zároveň aj tímov) Majstrovstviev Európy 2022.

Seniorky nastúpia už vo štvrtok 11.8., v plnom počte piatich pretekárok a svoje vstúpenie začínajú na prostných, pokračovať budú na preskoku, bradlách a svoje účinkovanie v kvalifikácii ukončia na kladine. 

Naša najskúsenejšia pretekárka, Barbora Mokošová, sa predstaví na bradlách a na kladine. Kvôli zraneniu sa rozhodla vynechať preskok a prostné a zabojuje o postup do finále zostávajúcich dvoch náradiach. 

"Som spokojná so svojim pódiovým tréningom. Prešla som bradlá aj kladinu bez problémov. V hale je veľmi príjemne a teším sa na pretekársku atmosféru, ktorá nás bude čakať vo štvrtok."

K vystúpeniu našich gymnastiek sa vyjadrila Katarína Krekáňová, trénerka a predsedníčka sekcie športovej gymnastiky žien. 

"Seniorky chytili nie najšťastnejší žreb, nakoľko štartujú v 1.slede, čo znamená vstávanie už pred 6 hodinou ráno. Napriek tomu sa na túto situáciu pripravili zodpovedne a  pódiové tréning absolvovali až na drobné zaváhania na bradlách veľmi slušne.  Keďže Barboru Mokošovu neuvidíme kvôli bolestiam dolných končatín cvičiť na preskoku i prostných, bude to znamenať pre družstvo značné oslabenie a pre samotnú Barču stratu možnosti kvalifikácie na Majstrovstvá sveta 2022. Veríme, že dievčatá zabojujú na týchto disciplínach i v trojici a Barče sa podaria krásne bradlá. Radke, Sáre,  Elen a Adel zajtra držíme palce a prajeme im aby podali výkony, s ktorými budú spokojné."

Sledujte ich vystúpenie 11.8.2022 online na https://www.eurovisionsports.tv od 10:00 hod.

Juniorky absolvovali svoj pódiový tréning bez problémov, nálada v družstve je aj vďaka nedávnemu vystúpeniu na EYOF-e uvoľnená. Lucia, Sofia a Ema sa predstavia v piatok, 12.8. Naše družstvo cvičí v Subdivision 2 od 15:20. 

Katarína Krekáňová: "Juniorky dnes taktiež absolvovali svoj pódiovy tréning a po prvých skúsenostiach z nedávneho EYOF - u, pôsobili uvoľenejšie a sebavedomejšie. Naše družstvo je oproti ostatným krajinám v nevýhode,  nakoľko zo 4 súťažiacich sa počítajú na každom náradí 3 najvyššie známky a nám sa bude v trojici pocitať každá. A do toho naša najúspešnejšia juniorka Lucia Dobrocká  pred odchodom na ME musela vymeniť telocvičňu za posteľ z dôvodu nachladnutia a teplotám. Napriek týmto hendikepom verím, že Lucka, Emka a Sofka podajú na súťaži svoje maximum a svoj debut na ME oslávia v duchu spokojnosti a motivácie." 

Kvalifikáciu junioriek (jednotlivkýň a súčasne aj tímov) môžete sedovať online na https://gymtv.online/live od 12:20. 

Držíme dievčatám palce!

 

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu