Centrum gymnastických športov v Malinove

Na začiatku tohto roka si Slovenská gymnastická federácia (SGF) určila ako jednu zo svojich priorít na tento rok budovanie infraštruktúry potrebnej na prípravu vrcholových športovcov a účastníkov súťaží v Nitre, Banskej Bystrici, Trnave, ako aj gymnastického centra. Neprešiel ani celý rok a prvé tréningové centrum pre komplexnú prípravu gymnastov otvára svoje brány pre všetkých športuchtivých nadšencov.

Gymnastika je 5. najväčším športom v SR, od roku 1896 je v programe olympijských hier (OH) bez prestávky, už piatykrát po sebe bola tretím najsledovanejším športom na OH, na športoviskách i na televíznych obrazovkách. Členstvo v SGF neustále narastá, dnes má bezmála 8 000 členov a každoročne usporadúva viac ako 50 športových podujatí po celom Slovensku.

„Napriek tomuto všetkému sa za celé desaťročia nepodarilo vytvoriť adekvátne prostredie na prípravu reprezentácie. Až doteraz,“ zdôraznil prezident SGF Ján Novák. Prvé tréningové „Centrum gymnastických športov“ na Slovensku, ktoré slávnostne otvorili v stredu 9. septembra 2020 v priestoroch Elfo Clubu v Malinove spĺňa všetky podmienky, ktoré si môžu gymnasti želať. „V prvom rade sme tu našli plné pochopenie u vedenia, ktoré rešpektuje naše potreby, máme veľmi dobrú spoluprácu a vytvorili nám skutočne vyhovujúce zázemie,“ doplnil J. Novák.

Športová časť má rozmer 36 m x 39 m, takže umožňuje vytvoriť dobré podmienky pre modernú gymnastiku, t. j. 2 súťažné koberce, z toho jedna plocha so špecializovanou odpruženou podlahou a druhá plocha s penovou podložkou. Ďalšia časť haly bude slúžiť pre športový aerobik, pričom k dispozícii je odpružená súťažná aerobiková podlaha. Pripravujú sa tiež kvalitné podmienky na parkour, ktorý je našou najmladšou športovou disciplínou. Do konca roku by mala byť k dispozícii bezpečná nafukovacia parkourová dráha. Perspektívne sa počíta aj s obnovením ďalšej olympijskej disciplíny, a to skokmi na trampolíne, najmä olympijskej veľkej trampolíny a tumblingu – odporuženej akrobatickej dráhy. 

Tréningové „Centrum gymnastických športov“ bude prioritne využívané na prípravu reprezentačných úsekov v juniorských a seniorských kategóriách vo všetkých uvedených športoch. Počas sústredení  majú gymnasti k dispozícii ubytovanie s kapacitou 14 lôžok pre športovcov, 3 lôžka pre trénerov a celodenné stravovanie. Okrem toho majú športovci k dispozícii 3 sauny, špecializovaný kinezioterapeutický stôl a fitness centrum. Vo voľných hodinách budú všetky priestory k dispozícii pre kluby SGF, ktoré taktiež nemajú primerané tréningové podmienky, za výhodných finančných podmienok. Medzi ďalšie ambície SGF patrí vytvorenie domáceho klubu pre modernú gymnastiku a športový aerobik. V rámci ich činnosti by sa vytvárali aj aktivity pre deti, seniorov a dospelých.

Aktuálny rozvrh a objednávky

Tu nájdete vždy aktuálny rozvrh (bez možnosti editovať).

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BfWU8mcCH451ibsfglZLCxORICARA56uhRCYQSsWHb0/edit#gid=657604044 

Objednávky posielajte na e-mail:

ruscinova@sgf.sk

 

Dokumenty na stiahnutie

Prevádzkový poriadok CGŠ a Prehlásenie_akt. 1.10.2020

Cenník CGŠ Malinovo_Kluby_akt._17.5.2021

Všeobecné obchodné podmienky CGŠ_14.12.2020


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu