BARBORA MOKOŠOVÁ BRONZOVÁ NA FIG WORLD CHALLENGE CUP V MERSINE

Slovenky vybojovali 3 finálové účasti na FIG World Challenge Cup v Mersine.

V posledných pretekoch FIG World Challenge cup tohto roku ukázali Barbora Mokošová aj Sára Surmanová stúpajúcu formu smerom k nadchádzajúcemu roku, v ktorom sa bude konať kvalifikácia na olympijské hry. 

Barbora Mokošová pretavila svoju finálovú účasť na bronzovú medailu. V nedeľnom finále sa predstavila dvakrát. Na kladine sa prebojovala zo šiesteho miesta (za 12,000 bodu), vo finále skončila na skvelom 4. mieste. Na bradlách postupovala zo siedmeho miesta (12,500 bodu), vo finále predviedla skvelý výkon, ktorý jej zabezpečil výborné 3. miesto (13,100 bodu).

Tréner Martin Zvalo: "Pre Barborku je to skvelá bodka po tohtoročnej sezóne a výborná motivácia pred budúcoročnou kvalifikáciou na olympiádu."

Sára Surmanová skočila v kvalifikácii výborné dva skoky a do nedeľného finále postupovala zo štvrtého miesta (za 12,725 bodu). Vo finále skončila v silnej konkurencii na 7. mieste. Sára štartovala v kvalifikácii aj na bradlách, kde vybojovala 13. miesto (11,750 bodu). V kvalifikácii kladiny skončila na 11. mieste za 11,050 bodu. 

"Obidve naše pretekárky cvičili veľmi peknú gymnastiku a v silnej konkurencii ukázali, že vieme aj na Slovensku dobre cvičiť," napísal nám z Turecka tréner Zvalo. 

Dievčatám blahoželáme k výborným výkonom a ďakujeme za reprezentáciu!

 

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu