BANSKOBYSTRICKÉ GYMNASTICKÉ DNI

V Banskej Bystrici sa počas víkendu 13.-14.5. uskutočnili súťaže v športovej gymnastike žien aj mužov, už tradične pod názvom Banskobystrické gymnastické dni. V ženských kategóriách súťažilo cez 130 dievčat z 12tich slovenských klubov. Predstavili sa v piatich vekových kategóriách. 

31. ročník súťaže o Pohár UMB, ktorý je súťažou mladších žiačok vyhrala Dorota Strmenská (KŠG Detva) pred Chloe Voroš (GK Nové Zámky) a Kara Faguľová (KŠG Detva). 

Memoriál Ľubice Rísovej, ktorý je súťažou starších žiačok a junioriek B, vyhrala Michala Deáková (Slávia GC Bratislava) pred jej tímovou kolegyňou Ladou Drobnou. Na treťom mieste sa umiestnila Ema Križanovičová (KGŠ Slávia Trnava). 

Ostatné výsledky 1. kola Slovenského pohára Jipast kat. "B" nájdete na našej stránke.

 

V mužských kategóriách sa predstavilo 51 pretekárov zo 7mich klubov. 

2. kolo Slovenského pohára Jipast bolo zároveň 23. ročníkom Memoriálu Alozja Drexlera. 

Medzi mužmi dominoval Matej Nemčovič pred Volodymyrom Otreshkom a Oliverom Kasalom (všetci Slávia GC Bratislava). Juniorskú kategóriu vyhral domáci pretekár ŠK GK UMB Banská Bystrica, Sebastián Samson. 

Výsledky mladších kategórií opäť nájdete na našej stránke.

Blahoželáme všetkým pretekárom a ďakujeme Gymnastickému klubu UMB Banská Bystrica za organizáciu súťaže!

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu