ASVÖ JUGEND CUP 2023

Slovenská výprava športových gymnastiek a gymnastov sa zúčastnila na tradičnom turnaji mládeže v gymnastických športoch. 25. ročník ASVÖ Jugend Cup 2023 sa tradične uskutočnil v Insbrucku. Naša gymnastická výprava bez moderných gymnastiek sa medzi 7 štátmi a 96 pretekármi a pretekármi nestratila.

V žiackej kategórii vynikajúcimi výkonmi obsadila Lucia Piliarová obsadila 1. miesto a Lilly Murínova 3. miesto. Medzi žiačkami štartovalo 51 pretekárok, predstavili sa aj dievčatá z SGC Bratislava - Zoja Chrzanowska (30.m.) a Xénia Rzounková (33.m). 

Prvýkrát v juniorskej kategórii súťažila Nela Ostrihoňová. Najlepším preskokom si vybojovala fantastické 4. miesto. Na 29. mieste sa medzi juniorkami umiestnila Adela Rosputinská. 

Družstvo dievčat si svojimi výkonmi zabezpečilo 1. miesto.

Medzi žiakmi štartoval Peter Macko za klub Slávia Gymnastické Centrum Bratislava, obsadil 19. miesto.

Junior Sebastián Samson skončil na 7. mieste vo viacboji.  

Zaujímavosťou súťaže, ktorú tradične usporadúva klub ASVÖ je ščítavanie najlepších 5tich výsledkov, či v súťažiach v športovej alebo v modernej gymnastike. Tento rok slovenské družstvo tvorili iba športové gymnastky a gymnasti a vybojovali skvelé 3. miesto. 

 

Ďakujeme trénerom Kataríne Krekáňovej, Stanislavovi Kútikovi a Andriovi Krasnozhonovi za zodpovednú prípravu pretekárov a Dagmare Strmenskej a Martinovi Čižmár za rozhodckovskú činnosť počas celej súťaže. 

Celej výprave blahoželáme k nádherným úspechom! 

VÝSLEDKY

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu