Anabolické steroidy

Antidopingová agentúra SR pokračuje v rôznych vzdelávacích aktivitách, ktoré sú dôležitým nástrojom získavania vedomostí v boji proti dopingu. Jednou z foriem vzdelávania v tomto roku budú aj podkasty, v ktorých každý mesiac si budeme môcť vypočuť zaujímavé rozhovory o rôznych dopingových látkach, ako aj dopingových kauzách. 

Prvý diel podkastov je zameraný na anabolické steroidy, kde sa dozviete ako steroidy fungujú v našom tele, ako súvisia s testosterónom a kde všade sa môžu nachádzať. Prečo sa vôbec začali vyrábať? Čo všetko hrozí pri ich užívaní? Čo sú to SARMs? 

“ Možno sa to nezdá, ale máme na Slovensku vysokú spotrebu rôznych anabolík, predovšetkým v rekreačnom športe. Cez internet si naozaj viete objednať dosť nebezpečné látky, ktoré sľubujú zázraky, ale ich dopad na zdravie môže byť fatálny. Preto verím, že má zmysel stále o týchto témach rozprávať“ informuje Ing. Tomáš Pagáč, PhD., vedúci oddelenia pre testovanie a prevenciu Antidopingovej agentúry SR.

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu