World Gym for Life Challenge Lisabon 2021

Rok 2020 nás všetkých mnohému naučil: v prvom rade sme pochopili, že všetko čo sa nám dnes zdá samozrejmé už zajtra nemusí byť. Ešte na začiatku roku 2020 bolo samozrejmé cestovať po celom svete bez obmedzenia, zúčastňovať sa hromadných podujatí, organizovať tréningy podľa želania, stretávať sa s priateľmi a žiť svoj život naplno. Všetko však zmenil vírus, ktorý nám ukázal svoju silu bez rešpektovania hraníc či našich cieľov a plánov. 

Všetci organizátori veľkých medzinárodných podujatí, organizačný výbor World Gym for Life Challenge v Lisabone nevynímajúc, sledujú denne situáciu vo svete, vyhodnocujú ju, aby mohli účastníkom poskytnúť čo najlepšie podmienky na účasť. 

Dnešné virtuálne stretnutie zástupcov národných gymnastických federácií s predsaviteľmi organizačného výboru bolo veľmi ústretové, plné pochopenia, ale najmä snahy urobiť všetko možné aj nemožné, aby podujatie v júli mohlo byť zorganizované. Urobiť všetko možné aj nemožné zo strany organizačného výboru, ale aj národných federácií a klubov. 


World Gym for Life Challenge je svetová súťažná prehliadka pohybových skladieb organizovaná každé 4 roky pre členské federácie FIG. Po Dornbirne 2009, Kapskom meste 2013, Vesfolde 2017 sa podujal Lisabon v roku 2021 privítať predbežne 2 900 účastníkov v júli 2021. Taký je totiž počet prebežne prihlásených účastníkov. 26 krajín zo 4 kontinentov so 116 skupinami. Napriek zlej pandemickej situácii vo svete sa všetci pripravujú a veria, že sa spoločne budeme usmievať v Lisabone na gymnastických pódiách. 


Organizačný výbor v snahe vyjsť v ústrety všetkým účastníkom urobil niekoľko významných krokov:

  • - posunul termín definitívnej prihlášky z 13. januára na 13. februára
  • - je možné sa prihlásiť aj po termíne def prihlášky - po 13. februári do 13. apríla, prihlášky však budú spoplatnené 5,-EUR na 
  •   účastníka
  • - posunul termín platby 50% nákladov z 13. januára na 13. februára 

- možnosť špeciálneho COVID-19 poistenia

- v prípade zrušenia podujatia zo strany organizátora vrátenie všetkých platieb ktoré už boli na organizačný výbor poslané: 

  poplatok za účastnícku kartu, ubytovanie v škole aj jedlo.

- zrušenie objednávok na ubytovanie v hoteloch samozrejme ide v režime storno poplatkov hotelov. 


SGF sa zatiaľ predstavila so svojimi skupinami na všetkých ročníkoch: v Dornbirne 2009 to bola KGŠ Slávia Trnava a ZK Baník Prievidza, v Kapskom Meste 2013 to bola opäť KGŠ Slávia Trnava a Diamant Košice, vo Vestfolde 2017 Diamant Košice. 


Žiaľ na 4. ročník tohto celosvetového podujatia zatiaľ nemáme prihlásený žiaden klub. Veríme, že podmienky, ktoré dnes ponúka organizačný výbor oslovia možných účastníkov a Slovensko na nakoniec so svojimi skladbami v Lisabone predstaví.


Všetky informácie o podujatí sú dostupné na:

www.gymforlife2021.pt


V prípade záujmu kontaktujte predsedníčku sekciu GpV SGF Moniku Šiškovú na gymnastics@sgf.sk   

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu