Postup Barbory Mokošovej do finále na majstrovstvách Európy

Dnešným dňom sa začali v tureckom Mersine majstrovstvá Európy v športovej gymnastike žien.

Prvou súťažou bola kvalifikácia družstiev senioriek, kde sa predstavila vo viacboji aj naša jediná zástupkyňa, Barbora Mokošová. Hneď v úvode šampionátu bezchybne zacvičená zostava na bradlách jej zabezpečila postup do finále na tomto náradí, kde sa kvalifikovala z druhého miesta zhodne s larisou Iordache (ROU) so známkou 13,566 b.

Barbora Mokošová nadviazala na úspešné vystúpenie našich juniorov na majstrovstvách Európy. Aj pre ňu to bol jej prvý súťažný štart po ročnej pauze zapríčinenej pandémiou COVID 19. No i napriek dlhej absencii súťaženia sa predstavila vo veľmi dobrej forme. Hneď v úvode pretekov zacvičila vynovenú zostavu na bradlách veľmi pekne a čisto, čo jej zabezpečilo suverénny postup do finále na tomto náradí.  Na kladine pri náskoku mala zaváhanie a nasledoval pád, čo sa odzrkadlilo aj v nižšom bodovom ohodnotení (10,900b.). Ďalším náradím boli prostné, kde cvičila s ľahkosťou a elegantne. So známkou 12,300 b.je prvou náhradníčkou do finále na tomto náradí. Na preskoku bola ohodnotená známkou 13,333 b.,  no nakoľko Barborka skákala len jeden skok, z bojov o postup do finále bola vyradená.


V súťaži družstiev s veľkým bodovým náskokom na 1. mieste skončilo družstvo z Rumunska (159,496 b.) na čele s líderkou družstva Larisou Iordache.  

2. miesto patrilo družstvu z Ukrainy (154,896 b.), tesne na 3. priečke bolo družstvo z Maďarska (154,129 b.) Do finále družstiev, ktoré budú túto sobotu, 19.12.2020 postupuje prvých 6 družstiev z kvalifikácie. 


Finále na jednotlivých náradiach bude prebiehať v nedeľu, 20.12.2020 aj s našou reprezentantkou. 

SENIORS - Individual - Qualification TeamRankingWag_0.pdf

SENIORS - Individual - Qualification Vault 2 ApparatusResultsWag_0.pdf

SENIORS - Individual - Qualification Uneven bars ApparatusResultsWag_1.pdf

SENIORS - Individual - Qualification Balance beam ApparatusResultsWag_1.pdf

SENIORS - Individual - Qualification Floor exercise ApparatusResultsWag.pdf



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu