Nemčovič s Kasalom postup do finále viacboja

Dvojica juniorských reprezentantov SR, Matej Nemčovič a Oliver Kasala v dnešnej kvalifikácii majstrovstiev Európy juniorov v tureckom Mersine predviedla kvalitné výkony, ktoré obom našim pretekárom zabezpečili postup do piatkového finále viacboja.

Matej Nemčovič, 17 ročný zverenec trénera Martina Zvala z klubu Slávia UK Bratislava obsadil v dnešnej kvalifikácii v neredukovanom poradí 20. miesto (v redukovanom hodnotení pri maximálne dvoch gymnastoch z jednej krajiny sa kvalifikoval do bojov o medaily zo 16. miesta), keď vo viacboji získal 72,032 bodu. Viacbojom prešiel čisto a bez zaváhaní, až na jeho najsilnejšiu disciplínu, kde na koni na šírku zostavu prerušil pádom, čím sa obral ešte o lepšie umiestnenie.

"Po vážnom zranení členka na nedávnom sústredení v Osijeku to vyzeralo tak, že Matejov štart na MEJ bude ohrozený. Je to ale veľký bojovník, ktorý sa nevzdáva. Mrzí ma akurát zostava na koni, kde sme mali ambície na umiestnenie do 10. miesta. Matej bol na šampionát veľmi dobre pripravený, no gymnastika je nekompromisná, netoleruje v pretekoch žiadne zaváhanie" zhodnotil vystúpenie tréner Martin Zvalo.


Druhý slovenský zástupca na tohtoročnom kontinentálnom šampionáte, iba 16-ročný Oliver Kasala, odchovanec klubu GK Pavlo Trenčín (od roku 2020 člen Slávie UK Bratislava) pri svojej premiére na významnom juniorskom podujatí prekvapil svojim vystúpením. Je to veľmi talentovaný pretekár, ktorý má veľký potenciál, neustále sa zlepšuje o čom svedčí aj jeho umiestnenie v dnešnej kvalifikácii. V neredukovanom poradí obsadil 28. miesto a získal 69,496 boda". Do finále viacboja postúpil z 24. priečky. Tréner Martin Zvalo je rád, že Oliver dostal dôveru SGF zúčastniť sa na  týchto majstrovstvách Európy a verí, ak nepoľaví v príprave, o dva roky na ďalších MEJ môžeme mať zastúpenie kvalitným pretekárom"


"S výkonom chlapcov som spokojný, som rád,  že i napriek všetkým problémom spôsobené koronakrízou chlapcom boli vytvorené podmienky na trénovanie tak, aby sa mohli plnohodnotne pripravovať a reprezentovať SR na tohtoročnom jedinom významnom podujatí" hodnotí ďalej tréner Martin Zvalo.


Dnešná kvalifikácia určila aj víťazov družstiev, kde majstrami Európy so značným bodovým náskokom sa stali pretekári z Ukrajiny. Zároveň boli určení aj finalisti na jednotlivých náradiach. Do nedeľného finále postúpilo osem najúspešnejších pretekárov z každej disciplíny, ale tiež maximálne dvaja z jednej krajiny. "Náraďové" medailové boje budú už bez slovenskej účasti.


Vo finále viacboja sa obaja reprezentanti SR  predstavia v piatok o 10,00 hod nášho času.


Výsledky z dnešnej kvalifikácie si môžete pozrieť nižšie v odkaze

JUNIORS - Qualification Results.pdf

výsledky_web Gymtv


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu