Začali sme gymnastikou

Gymnastika patrí vo všeobecnosti na Slovensku k jednému z nedocenených športov. Aj v tomto prípade však platí známe slovné spojenie: „Opak je pravdou“. Od roku 1896 nechýbala gymnastika v programe olympijských hier a počas ich konania patrila v predchádzajúcich rokoch medzi tri najsledovanejšie športy. 

Spoločne s atletikou a plávaním je gymnastika absolútnou podstatou pre správny telesný vývoj. Každý rodič, ktorý vidí vo svojom dieťati budúceho Ronalda, Federera, Ovečkina či Peťu Vlhovú, by si mal uvedomiť, že gymnastika ponúka jednotlivcom, ako šport pre všetky športy, správny základ. Osvojené poznatky z gymnastiky sa neskôr dajú využiť aj v inom športovom odvetví alebo spoločenskej, vedeckej či umeleckej sfére. Svoje o tom vedia osobnosti, s ktorými pre vás pripravujeme sériu rozhovorov. 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu