Nech sa čistí športový duch a nech sa vyrovnávajú pokrivené zrkadlá

Nech sa čistí športový duch a nech sa vyrovnávajú pokrivené zrkadlá

Ľubomír Souček, mediálny riaditeľ Slovenského olympijského a športového výboru, vydal na webovom sídle SOŠV sériu siedmych blogov, v ktorých vyjadruje svoje názory a skúsenosti so zákonom o športe, kritériách financovania športu na Slovensku a mnohých ďalších problémoch, ktoré trápia slovenský šport v každodennej realite. 

Uverejňujeme posledný siedmy blog, v ktorom sú odkazy na všetky predošlé blogy a tiež odkaz na stránku SOŠV. V jednotlivých blogoch je viackrát spomenutá gymnastika, ktorá v mnohých ohľadoch veľa rokov doplácala na zmenu financovania športu a dostala sa až na hranicu prežitia ako športový zväz. SGF po celý čas ostro kritizovala zákon o športe, paramentre vstupujúce do vzorca, jeho netransparentnosť  a neobjektívne hodnotenie práce športových zväzov. Veríme, že sa blíska na lepšie časy, že kompetentné orgány si uvedomia  a najmä zmenia svoj prístup k prerozdeľovaniu financií.

Pútavé čítanie priatelia!  

Siedmy blog Ľubomíra Součeka o kritériách financovania slovenského športu.pdf



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu