MAjstrovstva sveta

z Montrealu píše Ľuboš Rupčík
Dnes Slavo Michňák absolvoval svoj pódiový tréning. Akrobaciu odskákal len čisté akrobatické rady, nakoľko má bolesti v achilovke a nohu sa snažil šetriť.  Svoju silnú disciplínu kôň s držadlami prešiel s malým zaváhaním, ale D-známka 5,8b vyzerá sľubne. Aj samotní rozhodcovia sa vyjadrovali o čistote predvedenia zostavy.
Slavo má ešte dva dni na doladenie detailov a v utorok ideme na to.
V rámci pódiového tréningu sme mali možnosť vidieť niekoľko nových cvičebných tvarov, ale najmä veľmi pekné zostavy. Nad nimi určite vyčnieva zostava Kenza Shiraia /JPN/ na prostných, ktorá je naozaj z inej galaxie. Veľký progres je vidieť na pretekároch z Gruzínska, krajiny ktorá v gymnastike bola ďaleko za nami. Teraz sme žiaľ ďaleko - ďaleko my.
Porada rozhodcov prebehla bez problémov. Boli prezentované jednotlivé nové cvičebné tvary, ktoré dostali zatiaľ neoficiálnu hodnotu. Tá sa môže po zasadnutí komisií zmeniť a bude súčasťou nového prípisu v zime. Moja pozícia na kvalifikáciu je tretí náhradník (tak to vyšlo na žrebovaní) a ako E1 som vyžrebovaný na koňa s držadlami na finále viacboja.

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu