1. Európske preteky v športovom aerobiku AG1, Ancona 16.-20.9.2017

V Ancone sa stretla veľká medzinárodná konkurencia na súťaži vekovej kategórie AG1. Preteky určené pre túto vekovú kategóriu sa konali po prvýkrát na celoeurópskej úrovni a nastavili slovenským pretekárkam zrkadlo, ktorého odraz nie je pre nás veľmi lichotivý. .

Pretekárky z klubov KŠA Nitra a Slávia PU Prešov cestovali na súťaž na náklady klubov s vidinou kvalitnej medzinárodnej konkurencie. Tá sa skutočne v Ancone stretla a treba povedať, že pretekárky AG1 dosahujú vysokú úroveň v obťažnosti zostáv aj v predvedení. Našim dievčatám sa nedarilo ako si predstavovali, s novými zostavami podľa pravidiel na nový OH cyklus ešte nedosahujú známky, s ktorými by obstáli v tvrdej medzinárodnej konkurencii.

V kategórii jednotlivkýň zvíťazila maďarská pretekárka Gorgenyi Ilona so ziskom bodov 19,250, naša Tajana Solárová skončila na 21. mieste s 16,00 bodmi a Nina Ábelová na 22. mieste s 15,475 bodmi.

V súťaži trojíc zvíťazili Rusky s 19,650 bodmi, naša trojica z Prešova v zložení Molnárová, Turáková, Oriňáková na 13. mieste s počtom bodov 15,900 a trojica z Nitry v zložení Solárová, Ábelová, Farkašová na 14. mieste so ziskom bodov 15,500. 

Medzi skupinami sa naše dievčatá z Prešova umiestnili na 9. mieste a v redukovanom poradí sú druhé náhradníčky do finále. Zloženie skupiny: Molnárová, Turáková, Oriňáková, Kasperová a Štupáková. Počet získaných bodov: 15,200, zvíťazila skupina z Maďarska so ziskom bodov 19,050. 


Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu