Pohár federácií v športovom aerobiku, 13.-14.5.2017, Nitra

Uplynulý víkend (13.-14.5.2017) sa v Nitre uskutočnilo 1. kolo Pohára federácií - SGF a ČGF v športovom aerobiku. Počas dvoch dní sa v športovej hale STU predstavilo viac ako 200 pretekárov v žiackych, juniorských a seniorských kategóriách. 

Najkvalitnejšou bola kategória senioriek, v ktorej sme boli zvedaví najmä na výkon našej reprezentantky Anity Lamošovej (VŠK FTVŠ UK Bratislava). Napriek menšiemu zraneniu, ktoré si Anita spôsobila v sobotňajšom tréningu, podala výborný výkon a so známkou 20.300b sa umiestnila na 1. mieste. Nechala za sebou české reprezentantky Barboru Karlíkovú 19,800b (ASC Zlín) a Terezu Kočovú 19,250b ( Sport Aerobic Liberec). Spomenúť musíme aj Marcelu Brestovskú ( VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava ), ktorá so známkmou 18,450b skončila štvrtá a domácu pretekárku Vanesu Lisziovú (KŠA Nitra) ktorá obsadila 6. priečku (18,100b).

V juniorskej kategórii sme žiaľ na české pretekárky nemali. Milo však prekvapila Simona Čurilová (VŠK FTVŠ UK Lafranconi Bratislava), ktorá sa po dvoch rokoch vrátila do súťažného kolotoča a so známkou 17,950b ako najlepšia Slovenka obsadila 6. miesto.

Nepopulárnu 4. priečku v kategórii starších žiačok získala naša nádej Tajana Solárová (17,500b-KŠA Nitra).

V najpočetnejšej kategórii mladších žiačok veľmi dobrý výkon podali a tesne na 5. a 6. mieste sa umiestnili Viktória Veľká (15,950b - KŠA Nitra) a Simona Sivá (15,950b - AŠK Inter Bratislava).

Na stupienky víťazov sa v kategórii nová generácia vyšplhala a 2. miesto získala Rebecca Lattová    (15,050b - AŠK Inter Bratislava). Do šestice najlepších sa dostali aj ďalšie Slovensky - Ema Gajdošová (14,350b-AŠK INter Bratislava) a Nela Bestvinová (13,950b - KGŠ Slávia Trnava). 

Rozhodcovský panel, v ktorom rozhodovalo 5 rozhodkýň s brevetom FIG, mal teda plné ruky práce. Organizátor súťaže - domáci klub KŠA Nitra sa tejto akcie zhostil veľmi dobre. 

ND DANCE Total.pdf

ND GR Total.pdf

ND IM Total.pdf

ND IW Total.pdf

ND MP Total.pdf

ND TR Total.pdf

NG IM Total.pdf

NG IW Total.pdf

NG TR Total.pdf

AG1 DANCE Total.pdf

AG1 GR Total.pdf

AG1 IW Total.pdf

AG1 TR Total.pdf

AG2 GR Total.pdf

AG2 IM Total.pdf

AG2 TR Total.pdf

SENIOR IW Total.pdf

SENIOR STEPS Total.pdf

SENIOR TR Total.pdf



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu