34. ročník Gym Festivalu Trnava má svojich víťazov

Počas tohto víkendu sa v MŠH v Trnave usporiadal už 34. ročník Gym Festivalu. Súťažilo sa v 4 kategóriách (staršie žiačky, kadetky, juniorky a seniorky). Pre seniorky a juniorky išlo o oficiálnu súťaž schválenú Medzinárodnou gymnastickou federáciou (FIG). Podujatia sa zúčastnilo 38 pretekárok zo 4 krajín (CZE, HUN, POL, SVK). Slovenských pretekárok sa zúčastnilo 16 zo 4 klubov (KGŠ Slávia Trnava, Slávia GC Bratislava, KŠG Detva a GK ŠK UMB Banská Bystrica).

Medzi seniorkami sa darilo našej dvojnásobnej olympioničke Barbore Mokošovej, ktorá sa stala Majsterkou Slovenska na bradlách a kladine (pretekala iba na dvoch náradiach). Aj v medzinárodnej súťaži vo finále na bradlách a kladine obsadila 1. miesto. Memoriál Jána Nováka za najlepší výkon v seniorskej kategórii získala tiež Barbora Mokošová.
„Vo včerajšej kvalifikácia na bradlách som zacvičila najlepšiu zostavu, ktorú viem, čomu nasvedčovalo aj bodové ohodnotenie 14,15 b. Na kladine mi zobrali všetky väzby a prvky, za čo som rada. Finálové bradlá som zašla s menším zaváhaním, ale aj napriek tomu som spokojná. Som veľmi rada, že som pretekala na Gym Festivale pred domácim publikom. Užila som si to nie len ja, ale aj diváci v hale alebo pri obrazovkách. Budúci týždeň sa budem liečiť zo zapálenej nohy a o mesiac nás čakajú MS v Japonsku, na ktorých chcem zacvičiť celý viacboj. Tak ako v Koperi, aj tu sa ukázalo, že naša príprava ide dobrým smerom. Terajším vrcholom sú pre nás zmieňované Majstrovstvá Sveta.“ 

Majsterkou Slovenska vo viacboji senioriek sa stala Radoslava Kalamárová z klubu KŠG Detva.

Vo viacboji Gym Festivalu v kategórii junioriek sa darilo najmä slovenskej reprezentantke z klubu KŠG Detva Lucii Dobrockej, ktorá obsadila 1. miesto s náskokom pred druhou pretekárkou 0,45 b. V medzinárodných finálových súťažiach štartovala okrem preskoku na zvyšných troch náradiach. Na bradlách a kladine obsadila zhodne 4. miesto, na prostných skončila na krásnom 2. mieste. Zároveň sa Lucia Dobrocká stala Majsterkou Slovenska pre rok 2021 v tejto kategórii.

Majsterkou Slovenska v kategórii kadetiek sa stala Adela Rosputinská z klubu GK ŠK UMB Banská Bystrica.

V súťaži o Pohár starobylej Trnavy zvíťazilo družstvo z Maďarska pred slovenským klubom KŠG Detva. Tretie miesto patrilo pretekárkam z Poľska.

Na Gym Festivale sa pretekalo v 4 súťažiach:
- 53. ročník súťaže o Pohár starobylej Trnavy (súťaž dvojčlenných družstiev žiačok a jednotlivkýň)
- Majstrovstvá Slovenska kadetiek
- Medzinárodné majstrovstvá Slovenska a Majstrovstvá Slovenska junioriek
- Medzinárodné majstrovstvá Slovenska a Majstrovstvá Slovenska senioriek 

Tradične boli v Trnave vyhlásené aj výsledky memoriálov:
- Memoriál Heleny Novákovej (najlepší výkon v kategórii senioriek a junioriek na kladine) získala Kaja Skalska z Poľska.
- Memoriál Jána Nováka (najlepší výkon v kategórii senioriek podľa rozhodnutia organizátora) získala Barbora Mokošová zo Slávie GC Bratislava.
- Memoriál Vojtecha Schöna (najlepší výkon v súťaži junioriek podľa rozhodnutia organizátora) získala Patrície Makovičková z Česka.

Podujatia sa diváci mohli zúčastniť aj z domu a to vďaka livestreamu, ktorý zabezpečila firma AltTag Media.

Všetky výsledky z 34. ročníka Gym Festivalu Trnava 2021

Reportáž Mestskej televízie Trnava

Správa delegáta

Foto: Pavol Uhrin


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu