1. ROČNÍK VEĽKEJ CENY KOŠÍC V SKOKOCH NA TRAMPOLÍNE

V sobotu, 12.11. 2022 sa v Košiciach po dlhých 39 rokoch uskutočnia preteky v skokoch na trampolíne. Naposledy sa preteky v skokoch na trampolíne konali v Košiciach v roku 1983, boli to medzinárodné Preteky priateľstva. 

Na sobotu je prihlásených 35 pretekárov z piatich klubov zo Slovenska a Čiech. 

Hlavným organizátorom je klub Trampolíny Košice, jediný klub, kde sa na Slovensku momentálne trénujú skoky na trampolíne. Vedie ho Miroslav Parnai, ktorý sa začal trampolínam venovať v roku 1970.

M. Parnai: "Ku skokom na trampolíne ma viedol tréner Saša Fotul. Svojho času som bol Vicemajstrom Slovenska a s mojim parťákom Jarom Fotulom sme boli v synchrónnom skákaní druhí na Memoriáli J. Šafáře."

"Stále som mal v pláne vrátiť sa k tomuto športu, ale nebolo kde a na čom skákať. Až som sa spojil s mojimi bývalými súpermi, teraz sú to kamaráti, z Liberca. Miro Partman mi zabezpečil novú trampolínu, ktorú sme uhradili z projektu Nadácie SPP. Začali sme pracovať asi pred 4mi rokmi. Doplácal som z vlastného vrecka na nájom telocvične, keďže na tréningu bolo málo detí. Neskôr mi mesto Košice schválilo prenájom telocvične z "dôvodu hodného osobitného zreteľa" a potom sa to už rozbehlo."

Na pretekoch sa predstavia aj naše najtalentovanejšie pretekárky: Kristína Kusnyírová a Tamara Ustohalová"Zhruba pred dvoma rokmi sa dostali ku mne talentované dievčatá Tamara a Kristína, s ktorými už absolvujeme medzinárodné preteky a sústredenia, samozrejme všetko v Čechách," povedal o svojich zverenkách ich tréner.  

Ak chcete vidieť a podporiť našich aj českých pretekárov, ste srdečne vítaní v sobotu od 16tej v telocvični ZŠ M. Lechkého, ulica Jána Pavla II. 1 v Košiciach na 1. ročníku Veľkej ceny Košíc v skokoch na trampolíne!

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu