SLOVENSKÁ VÝPRAVA MODERNÝCH GYMNASTIEK NA APHRODITE CUP 2023

Slovenská výprava moderných gymnastiek absolvovala v rámci prípravy na Majstrovstvá Európy, medzinárodnú súťaž Aphrodite Cup v Aténach.

Juniorská spoločná skladba vylepšila svoj výkon z nemeckého Schmidenu a v zostave so švihadlami postúpila do finále v ktorom obsadila skvelé 8. miesto! V zostave s piatimi loptami skončili spomedzi 14tich skladieb na 9. mieste. Celkovo v dvojboji obsadili dievčatá konečné 8. miesto.

Juniorská spoločná skladba nastúpila v zložení: Ema Vláčilová, Natália Gašparová, Laura Rumanová, Berenika Bujňačeková, Soňa Mikundová, Petronela Patakiová pod vedením trénerky Martiny Šagovej. 

Medzi juniorkami sa predstavili Xénia Benkovitsová a Laura Fučelová. Xénia obsadila konečné 6. miesto medzi juniorkami, ročník narodenia 2009 so ziskom 103,650 bodu. Laura skončila medzi juniorkami (ročník 2008) na 27. mieste za 92,300 bodu. 

Medzi seniorkami sa predstavili 3 pretekárky. Najlepšie sa umiestnila Michaela Žatková, obsadila 29. miesto so ziskom 102,250 bodu. Tereza Šaranová sa umiestnila na 39. mieste (98,600 bodu) a Nina Dzurošková obsadila 42. miesto (97,550 bodu).

Blahoželáme dievčatám k výsledkom a želáme veľa energie v príprave na Majstrovstvá Európy 2023!

Kompletné výsledky nájdete na stránke podujatia: Aphrodite cup 2023

 

 

 



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu