MEMORIÁL JANA GAJDOŠE 2022

Cez víkend sa uskutočnili tradičné preteky družstiev v športovej gymnastike v Brne, už 30. ročník Memoriálu Jana Gajdoše.

V tomto ročníku štartovali dievčatá narodené v r. 2009 a mladšie, chlapci, ročník 2007 a mladší. Požiadavky a hodnotenie zostáv je podľa platných pravidel FIG pre juniorky a juniorov.

Pri účasti 64 pretekárov z 8 krajín sa slovenské družstvá nestratili a doniesli si domov doslova medailovú žatvu.

Slovensko reprezentovalo družstvo chlapcov zložené z pretekárov ŠK UMB Banská Bystrica - Petra Kremnického a Sebastiána Samsona, ktoré doplnil Teo Rzounek zo Slávia GK Bratislava. Štvrtý člen družstva, Sebastián Stračina sa bohužiaľ na tréningu zranil a na preteky nenastúpil. Chlapci mali preto ťažkú pozíciu, kedy sa im do hodnotenia počítala každá zostava a nemali priestor na zaváhanie. Chlapci zabojovali a ako jediné trojčlenné družstvo skončili na 6. mieste. 

V kvalifikácii súťaže jednotlivcov skončil Sebastián Samson na 14. mieste, Peter Kremnický na 15. mieste a Teo Rzounek n 23. mieste. 

Peter a Sebastián sa kvalifikovali do nedeľnej súťaže zmiešaných dvojíc. 

Medzi dievčenskými družstvami sa na prvom mieste umiestnilo družstvo KŠG Detva, v zložení Nela Ostrihoňová, Lucia Piliarová, Lilly Murínová a Zoe Zara Ďurinová. (Družstvo KŠG Detva štartovalo na súťaži na náklady klubu.) 

V kvalifikácii jednotlivkýň sa na 1. mieste umiestnila Nela Ostrihoňová, spoločnosť jej na stupňoch víťazov robila Lucia Piliarová na 2. mieste. Lilly Murínová sa umiestnila na 16. mieste a Zoe Zara Ďurinová na 37. mieste. 

Nela aj Lucia sa prebojovali do nedeľnej súťaže dvojíc. 

NEDEĽA - finále zmiešaných dvojíc

Lucia Piliarová tvorila pár s maďarským reprezentantom Bencem Hamza. Peter Kremnický mal vylosovanú za partnerku Natálii Hajdinovou. Nela Ostrihoňová tvorila pár so Sebastiánom Samsonom. Všetci naši gymnasti sa vo svojich družstvách prebojovali do úzkeho štvorčlenného finále. 

Víťazmi sa stali Lucia Piliarová a Bence Hamza (HUN)! Peter Kremnický skončil s českou kolegyňou na 3. mieste s Nela a Sebastián vybojovali 4. miesto.

Všetkým pretekárom aj trénerom ďakujeme za skvelú reprezentáciu a blahoželáme k výsledkom!

Výsledky nájdete na stránke ČGF

 

 

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu