4. miesto Surmanovej na Hungarian Grand Prix

Seniorské reprezentantky v športovej gymnastike žien cez víkend štartovali v maďarskom Szombathely na pretekoch Hungarian Grand Prix.

Darilo sa najmä Sáre Surmanovej, ktorá v kvalifikácii pretekala z dôvodu doliečujúceho sa zranenia len na bradlách a kladine. Na oboch náradiach predviedla výkony (bradlá 10,700 a kladina 11,400), ktoré jej stačili na postup do víkendového finále na oboch náradiach. V sobotu pretekala vo finále na bradlách. Zostava jej nevyšla podľa predstáv, prerušila ju pádom a výsledná známka 10,750 boda jej stačila na konečné 7. miesto.  

Na stupňoch víťazov vo finále na bradlách stáli:
1. Kovács Zsofia (HUN), 14,400
2. Székely Zója (HUN), 13,650
3. Bachynska Anastasia (UKR), 13,200

Výsledky finále, deň 1                                                                                                                                

V nedeľu pokračovali v aréne Savária finálové súťaže 2. časťou, pre ženy to bola kladina a prostné. Slovenské farby opäť zastupovala Sára Surmanová na kladine. Zostavu zacvičila bez pádu, výsledná známka 11,200 bola síce o 0,20 boda nižšia ako v kvalifikácii, ale vyniesla jej pekné 4. miesto.

Na stupňoch víťazov vo finále na kladine stáli :
1.Sydney Turner (CAN), 13,200  
2. Kulinii Kateryna (UKR), 11,550 
3. Székely Zója (HUN), 11,450

Výsledky finále, deň 2

Menej sa darilo ostatným našim reprezentantkám. Elena Ušáková štartovala v kvalifikácii len na prostných, známka 11,150 boda jej na postup medzi 8 najlepšich pretekárok do finále nestačila.

Pre Radku Kalamárovú sa piatková kvalifikácia niesla v znamení smoly. V rozcvičení tesne pred pretekmi sa pri zoskoku z kladiny zranila. Na svoju súťažnú zostavu nastúpila, žiaľ, zranené koleno ovplyvnilo jej výkon. Nenastúpila už ani na ďalšie náradie, na ktorom mala štartovať. Veríme, že zranenie nebude vážne a Radka bude môcť pokračovať v príprave na blížiace sa Majstrovstvá sveta.

výsledky kvalifikácie

Foto: Filippo Tomasi



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu