Pestrý športový program v Malinove zožal úspech

K slávnostnému otvoreniu historicky prvého Centra gymnastických športov SGF na Slovensku patril aj pestrý športový program. Veríme, že tento krásny športový objekt bude veľkou vzpruhou k tréningovej činnosti pre všetkých športovcov a trénerov SGF a čoskoro sa dočkáme výborných športových výsledkov na európskych a svetových súťažiach.

Vystúpili:

Petra Horváthová - seniorská reprezentantka v modernej gymnastike a 3-násobná majsterka Slovenska v juniorskej kategórii. Pre tento rok je zaradená do Juniorského olympijského tímu a tiež je členkou Národného športového centra. Petra Horváthová trénuje v športovom klube pri Športovom osemročnom gymnáziu v Nitre a jej trénerkou je Ľubov Kilianová. 


Trio junioriek z klubu športového aerobiku Nitra. Tajana Solárová, Hana Adámeková a Nina Ábelová získali pod vedením trénerky Danielovej titul majsteriek Slovenska 2019. Nina Ábelová vyhrala aj medzi jednotlivkyňami a následne reprezentovala Slovensko na minuloročných ME v Baku.

Parkouristi z Malina GC Miroslav Žiak, Alexander Chovanec, Filip Lieskovysky, Kristian Gravendeel, Tomáš Pavišic, Walter Szocs. Parkour je síce najmladšou športovou disciplínou v rámci gymnastických sekcií, no veľmi rýchlo sa rozvíja. 


Anita Lamošová - naša najúspešnejšia seniorská reprezentantka v športovom aerobiku. Anita si pod vedením trénerky Oľgy Kyselovičovej vybojovala na minuloročných ME v Baku vynikajúce 14. miesto. Zároveň je šesť násobnou majsterkou Slovenska a niekoľkonásobnou účastníčkou MS. Trénuje vo Vysokoškolskom klube FTVŠ UK BA.


Seniorská reprezentačná spoločná skladba v modernej gymnastike. Gymnastky v zložení Alexandra Bašistová, Rebeca Gurtlerová, Simona Illiková, Natália Majzlíková, Sára Müllerová a Sára Račková sa pripravujú na Majstrovstvá Európy v modernej gymnastike v dvojboji. Ide o dve skladby - a to zostavu z piatich lôpt a následne kombináciu obruče s kuželami. Šampionát sa uskutoční v preloženom termíne koncom novembra v Kyjeve. Dievčatá trénujú pod vedením Adely Dimovej, Ulyany Volkovej a Anny Nesterovej a dnes nám ukážu zostavu s piatimi loptami. 


Aerobiková pätica nádejí z FTVŠ UK BA. Dievčatá v zložení Nelly Osvaldová, Eliška Šándorová, Tamara Tomčišáková, Júlia Valkovičová a Lenka Gerberová sú víťazky prvej časti Slovenského pohára 2020. Zostavu pre tuto päticu pripravila Anita Lamošová.


Športový program sme zakončili pohybovou skladbou. Predstavilo sa nám až 17 dievčat. Trénuje ich Martin Csiaki a Michaela Slávik z Malina GC. Pod ich vedením získali dievčatá na minuloročnom Festivale pohybových skladieb v Trnave 1. a 2. miesto.


Foto: Pavol Uhrin 

https://www.facebook.com/Slovensk%C3%A1-gymnastick%C3%A1-feder%C3%A1cia-1684456604917328/photos/pcb.3799359640093670/3799354633427504/   




  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu