Poznáme najúspešnejších športovcov SGF za rok 2019

Barbora Mokošová, Slavomír Michňák. Kristína Semanová a Anita Lamošová si počas tlačovej konferencie dňa 15.1.2020 prevzali ocenenie najúspešnejších športovcov za rok 2019 v seniorskej kategórii. Najúspešnejšími juniorkami a juniorom sa stali Matej Nemčovič, Sára Surmanová, Petra Horváthová a Nina Ábelová! GRATULUJEME!

Tohtoročná gymnastická sezóna je pre našich gymnastov významnou aj z hľadiska účasti na Letných olympijských hrách v Tokiu. Práve gymnastický šport je tým, ktorý je na tomto vrcholnom športovom podujatí od roku 1996 vždy prítomný. Navyše seniorská reprezentantka SR, športová gymnastka, Barbora Mokošová je jedným z dvoch slovenských športovcov, ktorí získali „pozvánku na meno“ a je zaradená medzi vybraných podporovaných športovcov MOV k OH 2020.
 
Bratislava, 15. januára 2020. V súčasnosti sa pripravuje v plnom nasadení, napriek predchádzajúcim zraneniam, má vysoké ambície dostať sa spomedzi 96 pretekárok do prvej dvadsiatky. „Neustále sa snaží svoj výkon zlepšovať, jednou z možností je pridať na obtiažnosti na všetkých náradiach,“ vysvetľuje prezident Slovenskej gymnastickej federácie (SGF) Ján Novák.
Našich športovcov však čakajú v roku 2020 aj ďalšie významné podujatia, na ktorých budú Slovensko reprezentovať doma, ale aj v zahraničí. Jedným z nich sú Majstrovstvá Európy v športovej gymnastike žien a junioriek v Paríži, ktoré sa budú konať na prelome apríla a mája. „Veľmi nás teší, že sa naša účasť na týchto vrcholných podujatiach z roka na rok kvalitatívne zlepšuje. V tomto roku sa nám podarí vyslať nielen jednotlivkyne, ale aj celé družstvo žien aj junioriek,“ hovorí Ján Novák, prezident SGF. Ako dodáva, z domácich podujatí stojí za zmienku  21. ročník Slovak Aerobic Open v Bratislave, 33. GYM Festival v Trnave, súťaž v modernej gymnastike Christmas Nitra, všetky súťaže sú zaradené do kalendára Medzinárodnej gymnastickej federácie FIG.
Ďalšími prioritami Slovenskej gymnastickej federácie bude v roku 2020 budovanie infraštruktúry potrebnej na prípravu vrcholových športovcov a účastníkov súťaží v Nitre, Banskej Bystrici, Trnave a Národného gymnastického centra v Bratislave. A tiež zvyšovanie členskej základne. Hoci je gymnastika 5. najväčším športom v SR, radi by v najbližších rokoch pokorili hranicu 10 000 členov. V neposlednom rade sa gymnasti viac zamerajú na prácu s mládežou, tak aby si vychovali ďalšiu generáciu úspešných športovcov. Preto vo všetkých disciplínach začali s náborom detí vo veku okolo 10 rokov.


ZOZNAM NAJÚSPEŠNEJŠÍCH ŠPORTOVCOV SGF 2019:
Športová gymnastika:
Muži: Slavomír Michňák (VŠC Dukla Banská Bystrica)
Ženy: Barbora Mokošová (TJ Slávia UK Bratislava)
Juniori: Matej Nemčovič (TJ Slávia UK Bratislava)
Juniorky: Sára Surmanová (TJ Slávia UK Bratislava)
Moderná gymnastika:
Seniorky: Kristína Semanová (TJ STU Bratislava)
Juniorky: Petra Horváthová (ŠK ŠOG Nitra)
Športový aerobik:
Ženy: Anita Lamošová (VŠK Lafranconi Bratislava)
Juniorky: Nina Ábelová (KŠA Nitra)


Foto: Pavol Uhrin

Fotogaléria

Najúspešnejší športovci 2019.pdf



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu