MS v SG Stuttgart

Už o necelý týždeň sa začínajú v Stuttgarte 49. Majstrovstvá sveta v športovej gymnastike mužov a žien. Slovensko budú reprezentovať: Barbora MOKOŠOVÁ, Chiara BUNCE a Slavomír MICHŇÁK

Dvojica našich senioriek, Chiara Bunce a Barbora Mokošová  v sobou vycestovali do dejiska Majstrovstiev sveta, ktoré sa budú konať v termíne 4.- 13. októbra 2019 v nemeckom Stuttgarde. S pretekárkami vycestovali ich osobní tréneri Katarína Krekáňová a Martin Zvalo. Súčasťou výpravy je medzinárodná rozhodkyňa Zuzana Purdeková, fyzioterapeut Rastislav Petrila, vedúca výpravy Monika Šišková a prezident SGF Ján Novák. 

V pondelok do Stuttgartu docestuje aj zvyšok našej výpravy: Slavomír Michňák s trénerom Petrom Krištofom a fyzioterapeutom Zdenkom Ďurišom. Medzinárodný rozhodca Ľuboš RUPČÍK sa MS zúčastní ako D rozhodca, kde bol nominovaný medzinárodnou gymnastickou federáciou (FIG).


Na šampionát je prihlásených 540 gymnastov a gymnastiek z rekordných 92 národných federácií, kde sa rozdá až 14 sád medailí.Okrem získania titulov Majstrov sveta tento šampionát bude zároveň druhou kvalifikáciou na OH 2020, kde aj naši reprezentanti zabojujú o získanie dvoch miesteniek. 

Kvalifikačný proces na OH sa začal už na MS 2018 v Dohe, kde prvé tri družstvá si zabezpečili priamy postup do Tokia.  

ŠG M: Čína, Rusko, Japonsko

ŠG Ž: Amerika, Rusko, Čína

Teraz v Stuttgarde získa miestenku ďalších 9 družstiev (ŠGM, ŠG Ž) , s výnimkou už kvalifikovaných z MS 2018. Jednotlivci v Stuttgarde tiež zabojujú v kvalifikácii viacboja o miestenky, kt. môže získať 12 najlepších mužov a 20 najlepších žien, maximálne ale jeden pretekár za krajinu.

Miestenku bude možné získať aj finálovými umiestneniami na 1. - 3. mieste (pokiaľ sa pretekári nekvalifikovali už ako družstvo) 

Ďalšie možnosti získania miestenky (4 ženy +  6 muži) na OH budú možné pre víťazov Svetového pohára na jednotlivých náradiach za obdobie november 2018 - marec 2020. 

Posledná príležitosť bude postup z kontinentálnych šampionátov v roku 2020, odkiaľ budú 2 miestenky pre každý kontinent (Afrika, Európa, Ázia, Oceánia).


Kvalifikácie na MS sa uskutočnia od 4.októbra, slovenských reprezentantov uvidíme nasledovne: 

Mokošová Bunce: 4.10.2019, PIATOK, 6. sled o 20,00, začínajú na prostných

Michňák: 6.10.2019, NEDEĽA, 2. sled o 13,00, začína na KNŠ 


Naši reprezentanti na MS vycestovali s cieľom podať čo najlepší výkon vo viacboji a získať tak miestenky na OH 2020. Určite šance majú, je ale potrebné zacvičiť čisto a bez chýb. 

My im držíme palce!!!


web stránka podujatia, kde nájdete všetky potrebné informácie/link nižšie

web podujatia


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu