Sustredenie

Počas uplynulého týždňa  v dňoch 15. - 20.9.2019 sa uskutočnilo v gymnastickej telocvični manželov Žifčákovcov v Detve reprezentačné sústredenie žiačok a junioriek športovej gymnastiky žien. Sústredením sa začala jesenná časť  prípravy reprezentantiek smerom k MEJ 2020 a EYOF 2021.

Pod vedením reprezentačnej trénerky Kataríny KREKÁŇOVEJ sa sústredenia zúčastnili pretekárky z piatich domácich  klubov ( Slávia UK Bratislava, KGŠ Slávia Trnava, GK ŠK UMB Banská Bystrica, GK Nové Zámky a KŠG Detva) spoločne so svojimi osobnými trénermi. Teší nás, že momentálne je v širšej príprave 13 dievčat, našim cieľom bude i naďalej pokračovať v systematicky plánovanej spoločnej príprave tak, aby sme boli schopní z týchto pretekárok na MEJ 2020 a EYOF 2021 postaviť dobre pripravené družstvo.

Atmosféra počas sústredenia bola výborná, prispela k tomu aj účasť trénera klubu KGŠ Slávia Trnava p. Hradoukina, ktorého odborné znalosti boli využité hlavne pri nácviku akrobacie, ale aj na ostatných náradiach. 

V závere sústredenia sa uskutočnilo testovanie všeobecnej výkonnosti, kde výsledky testovania budú jedným z kritérií zaradenia pretekárok do reprezentačných úsekov v roku 2020.


Súčasne počas sústredenia žiačok a junioriek záverečnú fázu prípravy mala naša seniorská reprezentantka CHIARA BUNCE, ktorá už o necelý týždeň spoločne s BARBOROU MOKOŠOVOU odlieta do dejiska Majstrovstiev sveta v športovej gymnastike, kde okrem získania titulov pretekárky budú bojovať aj o získanie miestenky na OH 2020. 

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu