Dornbirn sa rozlúčil s účastníkmi Svetovej gymnaestrády

Mesto Dornbirn hostil toto najväčšie gymnastické podujatie FIG už po druhýkrát (po prvýkrát to bolo v roku 2007) a skúsenosť organizačného výboru, bola cítiť na každom kroku! 16. Svetovej gymnaestrády sa zúčastnil rekordný počet krajín - 65, počet účastníkov naopak mierne zaostal za predchádzajúcimi ročníkmi - viac ako 18 000. Veľmi neobvyklý je počet zapojených dobrovoľníkov, ktorých mali v Dornbirne na rozdávanie - do organizácie sa ich zapojilo viac ako 8 000! 

Celosvetové stretnutie gymnastov ktorí oslavujú svoju spoločnú vášeň, ktorou je gymnastika a pohyb, je umocnené zdieľaním, priateľstvom, výbornou atmosférou a počas týždenného podujatia nemiznúcim úsmevom z tváre. Toto je skutočný gymnastický sviatok, tá najčistejšia podoba gymnastiky v mnohých ohľadoch.

Program Svetovej gymnaestrády je zložený z rôznych častí a počas celého týždňa sú pre účastníkov pripravené všetky podmienky na to, aby mohli predviesť svoje umenie, aby mohli vidieť, prípadne učiť a inšpirovať sa od ostatných.

Naraz sa cvičilo v 8 halách na výstavisku, futbalový štadión v Bregenzi slúžil vystúpeniam veľkých skladieb, futbalový štadión v Dornbirne otváraciemu a záverečnému ceremoniálu, ale aj programu veľkých skladieb s názvom Dornbirn Special, v jednotlivých mestách v údolí rieky Rhine bolo pripravených 10 javísk.

Každá skupina si môže vybrať, ktorej časti programu sa zúčastní podľa svojich možností. Slovensko a SGF reprezentovala tentoraz 165 členná výprava v zložení: 130 členov Sokolskej únie Slovenska, 17 členov klubu RTVŠ MIX Spišská Nová Ves, 16 členov Tanečného súboru Diamant Košice. Výpravu viedol prezident SGF Ján Novák a členkou výpravy tiež bola Mária Andrejkovičová, koordinátorka SGF pre sekciu GpV. Predsedníčka sekcie Monika Šišková pôsobila v úlohe členky komisie gymnastiky pre všetkých FIG.

Kde sa predstavili naše skupiny? 

Sokolská únia Slovenska spoločne s Českou obcou sokolskou pripravila k 100. výročiu založenia Československa emotívnu skladbu s názvom SPOLU, ktorej autorkou je Emília Fialová. Skladba bola s veľkým úspechom predvedená 3 x na štadióne v Bregenzi a bola tiež súčasťou záverečného ceremoniálu na štadióne v Dornbirne.

Klub RTVŠ MIX Spišská Nová Ves predviedol skladbu Lyrický 2 x na javiskách v meste, konkrétne vo Feldkirchu a v Rankweil.

Tanečná skupina Diamant Košice predstavil skladbu Slovenské ozveny a nový tanec TANCHA v meste Rankweil.

Okrem toho sa všetci účastníci zúčastnili otváracieho a záverečného ceremoniálu.  

Počas celého týždňa vládla vo výprave výborná atmosféra, skupiny sa navzájom povzbudzovali a fandili si, vzorne reprezentovali našu federáciu a Slovensko. 

Slovenská gymnastická federácia ďakuje všetkým účastníkom za ich prínos a vzorné vystupovanie na 16. Svetovej gymnaestráde v Dornbirne!

Za krásne fotografie ďakujeme Pavlovi Uhrinovi a organizátorom.

Správa zo Svetovej gymnaestrády 2019.pdf

Hodnotenie web_SUS_dornbirn.docx

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu