ASVO - CUP

Cez víkend sa v rakúskom Innsbrucku konali medzinárodné preteky družstiev a jednotlivcov žiackych a juniorských kategórií v športovej gymnastike mužov, žien a moderných gymnastiek. Za športovú gymnastiku žien nás reprezentovali Lara Pálinkásová (GK Nové Zámky) a Lucia Dobrocká (KŠG Detva).

Vystúpenie dievčat hodnotí trénerka výpravy dievčat Adriana Korpová:

Naša žiačka Lucia Dobrocká  a juniorka Lara Pálinkásová sa počas víkendu v rakúskom Innsbrucku zúčastnili medzinárodných pretekov – ASVO-CUP (Attila Pinter Memoriál). Súťaže športových gymnastiek sa zúčastnilo 15 družstiev z 5 štátov. 

Z počtu 43 pretekárok sa Lucia Dobrocká umiestnila na 10.mieste (42,550). Lara Pálinkásová, v poli 22 pretekárok obsadila 4.miesto (44,450), len desatina ju delila od medailovej pozície a na 1. pretekárku jej chýbalo 2,200 boda. Pre Laru to bol nominačný pretek na EYOF, žiaľ nepodarilo sa jej naplniť požadovaný limit 46 bodov. 

Ani jedna z dievčat sa nevyhli väčším chybám. Obidve zaznamenali pád na kladine po saltovej väzbe, Pálinkásová na bradlách zle chytila tarzana a prepadla po premyku, obrat 360 dokončila s veľkým roznožením, v zostave na prostných, po piruete 720, strata rovnováhy a následný prepad. Lucia Dobrocká predviedla čistú zostavu na bradlách, no na prostných sa prejavila neistota, ktorá bola spôsobená aj oneskoreným nástupom hudby. Dievčatám sa vydaril preskok, obe skákali cukaharu schylmo.

Za predvedený výkon si obe naše gymnastky zaslúžia pochvalu. Pálinkásová pretekala so zraneným lakťom a žiačka Dobrocká bola nominovaná na preteky dodatočne miesto zranenej juniorky Surmanovej.


Zloženie výpravy za ŠGŽ:

Tréner – Adriana Korpová

Rozhodkyňa- Jarmila Gazdíková

hpdm19_team-overall_ASVOe-Cup.pdf

hpdm19_wag_children.pdf

hpdm19_wag_youth.pdf

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu