Golden Age Gym Festival, 16.-21.9.2018, Pesaro / ITA

Európsky Festival zlatého veku sa koná každé 2 roky v jednej z členských krajín Európskej gymnastickej únie. Tentoraz bola hostiteľskou federáciou Talianska gymnastická federácia a mesto Pesaro. 

6. Golden Age Gym Festivalu sa zúčastnilo 1907 účastníkov z 18 krajín ( 17 európskych a Kanada ako hosť podujatia). Je to doterajší rekord v počte účastníkov a po vydarenom podujatí je pravdepodobný opätovný nárast na ďalšom ročníku, ktorý sa bude konať v roku 2020 na Kréte. 

Festival je určený cvičencom 50+, a pretože horná hranica nie je určená, mohli sme v uliciach mesta stretnúť cvičencov nad 80 rokov, ale aj aktívnu trénerku z Nórska, ktorá má 93! rokov.  

Slovensko reprezentovali 3 skupiny: Sokolská únia Slovenska s 31 účastníkmi, Diamant Košice s 15 a Gymnasion Nitra so 7 účastníčkami. Naše skupiny sa predstavili na pódiách v meste, kde každá predviedla 2 vystúpenia, zúčastňovali sa workshopov a ostatných častí oficiálneho programu. Skupina Diamant Košice okrem toho reprezentovala Slovensko v Gala programe.

Na záverečnom ceremoniály boli predvádzané jednotlivé workshopy, kde sa opäť prezentovali aj naše účastníčky.

Prostredie, ktoré mesto Pesaro ponúkalo s dlhými krásnymi plážami, kde sa cvičili doobeda workshopy, pevnosť, ktorá slúžila ako spoločenské aj športové centrum podujatia, ústredné námestie s tribúnou a veľkým vyvýšeným a krytým javiskom dodávalo podujatiu neprekonateľnú atmosféru a celkovú pohodu, ktorá sa preniesla na všetkých účastníkov. Organizátori zvládli všetky súčasti technického a logistického zabezpečenia aj celkovej organizácie na výbornú  a patrí im poďakovanie.

Slovenské skupiny reprezentovali našu federáciu aj Slovensko veľmi úspešne a dôstojne. Výprava pôsobila ako jeden celok, všetky skupiny spoločne spolupracovali a vedúce skupín viedli svoje cvičenky skúsene a  zodpovedne.  

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu