11.Eurogym 2018, 14.-20.7.2018, Liége / BEL

Ulice belgického mesta Liége na týždeň zaplnili mladí gymnasti z celej Európy, aby spoločne zdieľali svoju vášeň pre gymnastiky, spoznávali sa navzájom, zažili spoločné chvíle a v neposlednom rade predviedli, čo všetko dokážu!  

Slovensko sa Európskeho mládežníckeho festivalu určeného pre gymnastov od 12 - 18 rokov zúčastňuje od roku 2001, keď sa festival konal v rakúskom Dornbirne. Najskôr v štvorročných intervaloch, neskôr v dvojročných sa stretáva gymnastická mládež v jednom z európskych miest a strávia spolu týždeň plný aktivít a vystúpení. SGF vynechalo len jeden Eurogym, a to v roku 2014 vo švédskom Helsinborgu. 

Zvyčajne nás reprezentujú 2 - 3 skupiny, vždy max. 50 gymnastov. Kto raz podujatie okúsil, tak si ho obľúbi a ďalšie dva roky šetrí financie a pripravuje program, aby ten ďalší festival určite nebol bez ich účasti. Tak to bolo aj tento raz, obidva kluby KGŠ Slávia Trnava a Donaldgym Ludanice sú už ostrieľanými účastníkmi podujatí gymnastiky pre všetkých. 

Gymnasti počas týždňa absolvujú rôznorodé aktivity a program: otvárací ceremoniál, workshopy, vlastné vystúpenia, Gala program, kultúrny a spoločenský program v Gym zóne a záverečný ceremoniál. 

Napriek problémom s ktorými sme sa stretávali (nefungujúca doprava, problémy so stravovaním a podobne), vedúci skupín si poradili so všetkým čo ich postretlo s úsmevom a nestrácajúc dobrú náladu sme ukončili týždenný pobyt na Eurogyme s prísľubom, že sa opäť zúčastníme toho ďalšieho, ktorý sa bude konať na Islande 12.-16. júla 2020 v Reykjavíku.  

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu