Všesokolský slet 2018

Cez víkend 16- 17. 6. 2018 sa v Prahe konal XVI. Všesokolský slet 2018. Slováci boli pozvaní cez Českú obec sokolskú. Do súpisky SGF boli nominovaní v kategórii juniori: M. Nemčovič (Slávia UK BA), A. Antalec (GK ŠK UMB BB). V kategórii starší žiaci: O. Kasala (GK Pavlo TN) a za ml. žiakov P. Kremnický a S. Samson obidvaja  z GK ŠK UMB BB. Tréneri: P. Krištof s J. Kremnický. Rozhodca: T. Bohňa. Zúčastnené krajiny: Česká republika, Slovenská republika, Srbsko, Rakúsko, Nemecko a Poľsko.

Preteky organizátor časovo nezvládol a jednotlivé sledy sa posúvali. Bolo to pre všetkých veľmi únavné v telocvični sme boli od 8:00 do 20:30. V prvom slede štartovalo 48 pretekárov aj s O. Kasalom, ktorý napriek niekoľkým chybám skončil na peknom 16. mieste s počtom bodov 61,45. Zacvič peknú akrobaciu a dostal sa do nedeľňajšieho finále. V druhom slede pretekalo 72 gymnastov medzi nimi aj naši ml. žiaci, ktorí išli prvý krát reprezentovať Slovensko vo voľných zostavách. Začali na hrazde a P. Kremnický nezvládol tento tlak zodpovednosti  a 2 krát v zostave spadol. Osobne som si myslel, že má po pretekoch a s hanbou pre SGF. No Peťo ukázal, že je bojovník a na ostatných náradiach cvičil pekne. Dokonca vybojoval finále na preskoku a ako náhradník v prostných. Celkovo skončil na 18. mieste s 63,65 b. S. Samsom v pretekoch nespravil vážnejšie chyby a skončil na 15 mieste (64,20 b.) s finále na preskoku a na hrazde. Podvečer nastúpili juniori, kde v rámci štvorstretnutia juniorských reprezentačných výberov jednotlivých štátov sa predstavili aj naši juniori. M. Nemčovič (68,50 b.) a A. Antalec (64,7 b.), ktorí zacvičili svoje zostavy štandardne ale obidvaja pokazili kruhy a spadli pred záverom z koňa. Aj napriek nezdarom Matej obsadil solídne 14. miesto a Adam 26 miesto.

V nedeľňajšom finále súťažili na každom náradí len 6 pretekári. Celej výprave spravil radosť P. Kremnický, ktorý získal zlato na preskoku! S. Samson skončil na preskoku na peknom 4. mieste. Medaila mu ušla len o 0,075b. Mrzí ma jeho cvičenie na hrazde, kde mal možnosť získať zlatú medailu ale spadol a skončil až na 5. mieste. O. Kasala vo finále v prostných mal neistotu v rovnováhe pri špicari a tým pádom skončil na 5. mieste.


kompletné výsledky viď príloha


Juraj Kremnický, Peter Krištof

vysledky_Q_starsi ziaci.pdf

vysledky_Q_mladsi ziaci.pdf

vysledky_F_starsi ziaci.pdf

vysledky_F_mladsi ziaci.pdf

vysledky_medzistatne stretnurtie_juniori.pdf

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu