22. Festival pohybových skladieb, 24.2.2018 Trnava

Mestská športová hala v Trnave  privítala opäť po roku účastníkov súťažnej prehliadky pohybových skladieb, ktorý sa konal v Trnave už ôsmy krát . Festival  si počas  rokov svojej existencie získal stálych účastníkov, ale každoročne máme možnosť privítať aj nové kluby a hostí zo zahraničia.

22. ročníku Festivalu pohybových skladieb sa zúčastnilo 25 klubov (23 zo Slovenska, 1 z ČR a 1 z HUN), spolu 600 účastníkov.  Cvičenci sa predstavili v 60 skladbách v piatich vekových kategóriách ( deti do 6 rokov, mládež 7 - 10 rokov, juniori 11 - 17 rokov, seniori 17 - 49 rokov a zlatý vek 50+). Kategórie mládež a juniori boli pre vysoký počet prihlásených skupín rozdelené na malé a veľké skladby (do 11 a nad 12 cvičencov). Počet klubov, účastníkov aj skladieb bol rekordný a dosiahli sme kapacitu jednodňového podujatia, ktorým Festival pohybových skladieb je.

Kategória zlatý vek bola rozšírená o účastníkov zo Spojenej školy internátnej v Levoči, ktorí sú zrakovo a mentálne postihnutí. Žiaci tejto špeciálnej školy predviedli 2 skladby a plnohodnotne sa zaradili do poľa štartujúcich.

Napriek tomu, že Festival je súťažný, systém hodnotenia ostáva verný filozofii gymnastiky pre všetkých - každý účastník je ocenený, každý získa medailu. Neurčujeme poradie skupín od prvej do poslednej, ale skladby sú rozdelené na zlaté,strieborné a bronzové. A v závere je KAŽDÝ ÚČASTNÍK JE VÍŤAZOM!

Skupinu nezávislého rozhodcovského zboru viedla naša najpovolanejšia a najskúsenejšia rozhodkyňa Emília Fialová, ďalšími rozhodkyňami boli  Barbora Volochová, Nora Halmová, Miriam Michrínová a Mária Kotríková.

Absolútnym víťazom sa stala skladba Dobrodružstvo duchov v podaní žiakov ZŠ s MŠ Ludanice od autora choreografie Vladimíra Káčera.

V závere patrí poďakovanie organizačnému výboru z KGŠ Slávia Trnava za výbornú organizáciu podujatia. 

Výsledky.pdf

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu