Seminár trénerov gymnastiky pre všetkých, 20.-21.1.2018, Prievidza

Bohatý program, ktorý pripravila sekcia gymnastiky pre všetkých na tradičný seminár, oslovil trénerov a rozhodcov zo všetkých kútov Slovenska. Svedčí o tom účasť, ktorá predčila všetky doterajšie semináre:  60  trénerov z 25 klubov  a  k tomu 5 prednášajúcich. Domáci Gymnastický klub Elán Prievidza pripravil pre účastníkov výborné podmienky . 

Cieľom seminára je pripraviť na nadchádzajúci rok kalendár podujatí sekcie GpV, obsah súťaží,  ostatné potrebné dokumenty, ale nielen to. Každoročne je účastníkom predstavený niektorý z gymnastických športov, v roku 2017 to bola športová akrobacia, v tomto roku sme sa venovali súťaži Teamgym, ktorý síce v našej federácii na základnej úrovni robíme, ale návod k tomu, ako túto krásnu športovú disciplínu rozvíjať a prípadne sa posunúť vyššie, až na Majstrovstvá Európy, objasnil Ing. Petr Gryga z Českej gymnastickej federácie a zároveň člen Technickej komisie Teamgym Európskej gymnastickej únie. 

Tanečná pedagogička a bývalá sólistka baletu SND v Bratislava Mgr. art. Alena Výskoková predstavila svoju prácu s dievčatami z domáceho gymnastického klubu v oblasti pohybovej prípravy a rozvoja hudobno-pohybových vzťahov. Gymnastky aj tanečníčky nám predviedli nielen časť svojho tréningu, ale aj 2 pohybové skladby. 

Zaujímavá debata sa rozvírila o novom športe, ktorý FIG prijala do rodiny gymnastických športov - parkoure.  Svoje praktické skúsenosti s praktizovaním tohto športu, ale aj z pozície predsedníčky klubu, ktorý poskytuje svoje priestory parkouristom prítomným priblížila Natália Svítková. 

PhDr. Erika Brandnerová s dcérou Tamarou nám priblížili svoj pohľad na tvorbu a prezentáciu pohybových skladieb: v čom tie naše gymnastické skladby vylepšiť a zatraktívniť. Tejto problematike sa venujú na veľmi vysokej úrovni v oblasti show dance. Praktické ukážky ako naučiť deti vlny vo všetkých smeroch nám dali nielen zabrať, ale nás aj pobavili. 

Celý seminár viedla predsedníčka sekcie Monika Šišková.

Semináru predchádzalo zasadnutie sekcie gymnastiky pre všetkých, ktoré sa konalo v piatok 19.1.2018 taktiež v Prievidzi.

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu